Dotekomanie.cz

Novinka Huawei Mate 9 za 19 990 Kč

Společnost Huawei právě dnes představila svůj nejnovější přírůstek do řad top modelů. Konkrétně se jedná o smartphone Huawei Mate 9, který se navíc dočkal i verze Porsche Design, jež dostala punc exkluzivnějšího mobilního telefonu. Novinky se liší některými specifikace a rozdíly najdeme i v designu.

Základní model Mate 9 je postupnou evolucí předešlé generace. Máme zde v nabídce vylepšené specifikace a nesmí chybět druhá generace duálního foťáku na zádech. I tentokrát byla využita asistence společnosti Leica. Samotný smartphone nabízí 5,9palcový displej, avšak v tomto případě byl použit Full HD panel. Naštěstí se nezapomnělo zakomponovat do celokovového těla větší baterii. Konkrétně nabízí 4000 mAh, přičemž se o nabíjení postará technologie SuperCharge.

Huawei si nechalo záležet na nadstavbě EMUI 5.0, která nedoplňuje Android 7.0 jen o pár funkcí a nenabízí jen upravený design. Samotná nadstavba se snaží naučit vzorce chování uživatele. Ve výsledku by se měl smartphone postupem času optimalizovat, což bude mít kladný vliv na spotřebu energie a efektivní využití hardwaru.

Nejdůležitějším faktorem je v tomto případě cena. Základní model Huawei Mate 9 nebude nejlevnější. Pokud si jej budete chtít pořídit, budete si muset nachystat 19 990 Kč. Dostupnost je hlášena na prosinec tohoto roku.

Specifikace Huawei Mate 9

Porsche Design Huawei Mate 9

Luxusnější verze nabízí menší displej. Konkrétně se zde bavíme o 5,5palcovém AMOLED panelu se zakřivenými stranami a s rozlišením 2560 x 1440 pixelů. Kromě toho je ve výbavě 6 GB paměti RAM a úložiště o velikosti 256 GB. Na zádech již není čtečka otisků prstů. Ta se přesunula pod displej do domácího tlačítka. Bohužel není známa dostupnost nebo česká cena, ale rozhodně nebude nejmenší v porovnání s běžnou variantou.

Videa Huawei Mate 9

Zdroj: Tisková zpráva

Exit mobile version