Dotekomanie.cz

Nokia potvrdila návrat ke smartphonům v roce 2017

Konec spekulacím, Nokia totiž potvrdila, že se v příštím roce opět vrátí k výrobě vlastních smartphonů. Spojením Nokie a Foxconnu vznikla dříve v tomto roce nová značka HMD, která bude celý business se smartphony zaštiťovat. Zatímco Nokia poskytne svou značku, patenty a bude dohlížet na celkový vývoj, Foxconn se postará o výzkum, vývoj a následnou výrobu smartphonů.

Návrat již v příštím roce

HMD disponuje právem pro užívání značky Nokia po dobu deseti let a zároveň se zavazuje investici 500 miliónů dolarů do marketingu po dobu tří let. Dle dřívějších informací již víme, že první „nová“ Nokia by měla na trh přijít v druhém kvartálu příštího roku. Je tak velmi pravděpodobné, že bychom se představení mohli dočkat již na veletrhu MWC, kde se Nokia rovněž objeví.

Některé z dřívějších spekulací rovněž pracují s informací, že by měl být nový smartphone Nokia představen ještě letos. To však popírá výše přiložený snímek z prezentace finské společnosti, na kterém je návrat na mobilní trh jasně uveden pod rokem 2017. Nezbývá než si počkat, s čím a kdy nakonec Nokia přijde. Jako pravděpodobnější se ale v současnosti jeví až příští rok, takže se po několika letech opět můžeme těšit na barcelonskou premiéru nových nokií.

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version