Dotekomanie.cz

Huawei EMUI – změňte si „omalovánky“

S příchodem Androidu se otevřely možnosti pro výrobce, přičemž jsme se dočkali těžkých modifikací, zejména v oblasti vzhledu. Naštěstí se objevilo pár výrobců, kteří nejdou touto cestou a jiní přemýšlí o změně své strategie. Pak jsou zde i tací, co dávají možnosti změny vzhledu systému skrze šablony. Mezi ně patří i Huawei s nadstavbou EMUI.

V oficiální aplikaci Motivy od Huawei lze najít mnoho vzhledů, ale v podstatě se jedná stále o „omalovánky“. Osobně dávám přednost čisté podobě Androidu. I z tohoto důvodu jsem vyměnil launcher na testovaném zařízení Huawei Nova za Googlu Launcher. Samozřejmě si mnohé součásti ponechávají styl EMUI. Naštěstí jsem narazil na způsob, jak si dopřát čistějšího vzhledu Androidu.

K přetvoření EMUI do vzhledu podobnému AOSP potřebujete aplikaci Stockify. Jakmile ji máte nainstalovanou na svém zařízení, tak se v zabudované aplikaci Motivy v záložce Moje objeví právě vzhled Stockify. Pokud je vše v pořádku, můžete přistoupit ke staženi vzhledu VUi ze stránek XDA Developers.

Na XDA jsem si stáhl nejnovější verzi (Theme with AOSP Navbar). Do zařízení se vám uloží soubor s příponou „.zip“. Tu musíte přejmenovat na „.hwt“ a následně soubor přesunout do složky HWThemes. Pak stačí jít do aplikace Motivy a zvolit vzhled VUi.

Původní podoba EMUI

Upravená podoba EMUI

S nainstalováním klávesnice od Googlu jsem se přiblížil k čistější podobě. Pokud bych chtěl razantnější změnu, musel bych zřejmě přikročit k nahrazení stávající verze Androidu.

Zdroje: forum.xda-developers.com, ausdroid.net

Exit mobile version