Dotekomanie.cz

Google vydává hned dvě zásadní aktualizace pro své iOS aplikace

Americký gigant Google se dnes, tedy 7. listopadu roku 2016, pochlubil se zcela novou aktualizací své mobilní aplikace Gmail, a to pro operační systém iOS. Aplikace disponuje redesignovaným uživatelským prostředím spolu s několika prvky webového Gmailu, které byly velmi žádané.

Mezi nové funkce aktualizované „appky“ Gmail je především funkce „Undo Send“. Jedná se především o funkci z webového rozhraní a má za úkol jediné – oddálit odesílání e-mailů pro stanovený počet sekund po klepnutí na tlačítko odeslat. Tzv. „Undo Send“ funkci lze na webovém rozhraní nastavit na 5, 10, 20, anebo 30 sekund. Ovšem na mobilním rozhraní se bude jednat spíše jen o 5sekundové zpoždění.

Další novinkou je vylepšená „fičura“ pro vyhledávání, které zahrnuje okamžité výsledky a návrhy pro kontrolu pravopisu. Google mimo jiné bere v potaz možnost snadno archivovat či odstranit položky jednoduchým „švihnutím“. Nový design aplikace pro iPhone a iPad zapadá do celkového konceptu společnosti Google, protože právě na stejném principu funguje i Gmail pro Android. Gmail pro iOS je nyní mnohem rychlejší než předchozí verze.

Novinky aplikace Gmail pro iOS:

Google Kalendář aneb aktualizováno pro vás:

Americká společnost se na základě zkušeností a zpětné vazby uživatelů Google Kalendáře rozhodla vydat aktualizaci, která nabízí následující změny:

Zdroje: blog.google, blog.google, 9to5mac.com

Exit mobile version