Dotekomanie.cz

CNN kupuje BEME

Zkratku CNN (Cable News Network) jste už možná slyšeli a dokonce jste i někdy zahlédli zprávy této televizní společnosti. Avšak název Beme nemusí být až tak známý. Dnes se dá říci, že se jednalo o pokus, jak změnit sociální média. Beme je sociální síť založena na krátkých videí, což ji stavělo do stejné kategorie jako Snapchat.

Za Beme stojí známý youtuber Casey Neistat, který ji společně s dalším partnerem přivedl na světlo světa v minulém roce. Start byl poněkud vlažný a nikdy nedošlo k masivnímu rozšíření. Na svém kontě má něco málo přes milion stažení a skoro to vypadalo, že Beme spíše zanikne.

Nyní se ale dozvídáme, že právě společnost CNN kupuje Beme. Respektive si kupuje tvůrce a všech 12 zaměstnanců, kteří budou pracovat na nových projektech v CNN. I tak je osud Beme spočítán – mladičká sociální síť jednoduše končí.

Je celkem evidentní, že CNN jde hlavně o nápady youtubera a jeho obchodního partnera. Prvního výsledku nové spolupráce se máme dočkat někdy v průběhu příštího roku. Co to bude, netušíme. Cílem má být oživení zpravodajství. Jako by zde byla šance je posunou a modernizovat.

Casey Neistat v minulém týdnu oznámil, že končí se svými denními vlogy, které ho tak proslavily. Možná se nyní dozvídáme, co ho k tomu vedlo.

Exit mobile version