Dotekomanie.cz

Android Auto už není jen pro auta

Google má v současnosti čtyři hlavní odnože Androidu pro různá zařízení. Standardní verze je určena pro smartphony a tablety. Pak zde máme Android Wear (chytré hodinky) a Android TV. Jako poslední je Android Auto. Právě u posledního jste si museli koupit nové vybavení do auta s přímou podporou nebo kompletně nové auto.

Z tohoto pohledu by se Android Auto šířilo celé roky. Právě z tohoto důvodu Google udělal razantní krok – umožňuje spuštění Android Auto přímo na smartphonu nebo tabletu. Je zde jen jedna zásadní podmínka, že zařízení musí mít Android 5.0+. Vše je zpřístupněno skrze aplikaci Androidu Auto ve verzi 2.0.

Bohužel zůstává jedno zásadní omezení. Abyste mohli využívat Android Auto i na smartphonu, musíte být v konkrétní zemi. V současnosti tak český majitel smartphonu nemůže stáhnout aplikaci z Obchodu Play.

Android Auto je dostupná v následujících zemích: Argentina, Austrálie, Bolívie, Brazílie, Chile, Kolumbie, Kostarika, Dominikánská republika, Ekvádor, Francie, Německo, Guatemala, Indie, Irsko, Itálie, Japonsko, Mexiko, Nový Zéland, Panama, Paraguay, Peru, Puerto Rico, Rusko, Španělsko, Švýcarsko, Velká Británie, USA, Uruguay, Venezuela

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version