Xiaomi se chlubí ohebným smartphonem aktualizováno

Xiaomi se chlubí ohebným smartphonem [aktualizováno]
2019-03-27T16:59:49+02:00
• 27. 3. 2019

Zdroj: Xiaomi

Aktualizováno 27. 3.

Společnost Xiaomi pracuje na ohebném zařízení a netají se tím. Dnes jsme se dočkali další ukázky v podobě krátkého videa. Na něm si lze všimnout, že systém bude dost závislý na gestech. Pokud se těšíte, že bychom se nového zařízení dočkali v dohledné době, tak vás zklameme. Sice Xiaomi oficiálně ukazuje prototyp, zároveň dodává, že se neplánuje brzké uvedení.

Aktualizováno 23. 1.

Dnes tiskový mluvčí společnosti Xiaomi zveřejnil na sociální síti Twitter video, na kterém ukazuje Bin Lin (prezident společnosti Xiaomi) prototyp ohebného zařízení. Zatím je jasné, že se nejedná o finální podobu, nebo minimálně není tento model připraven k masové výrobě. Spíše ho můžeme chápat tak, že si Xiaomi pohrává s touto technologií a pracuje na komerční verzi.

Celo video si můžete prohlédnout přímo na Twitteru. Uvidíme, s čím nakonec společnost přijde, případně jestli se nějaká verze tohoto modelu dostane do prodeje. Jedno je jasné, o levné zařízení nepůjde.

Aktualizováno 3. 1. 2019

Už to budou více než dva roky, co jsme prvně slyšeli, že by si společnost Xiaomi měla pohrávat s technologií ohebných displejů. Od té doby se výrobce nechal slyšet, že má skutečně v plánu představit mobilní telefon s ohebným displejem a nyní zde máme možná pohled na první reálnější prototyp. Video prvně zveřejnil Evan Blass (@evleaks) na svém Twitteru, ale sám nemůže zcela potvrdit jakékoliv informace o tomto zařízení.

Dalo by se říci, že zařízení se více podobá zařízení FlexPai než nedávno představenému konceptu společnosti Samsung. Možná se jedná o jeden z mnoha prototypů a do finálního zařízení má ještě daleko.

Původní článek 19. 10. 2016

Ohebnými displeji se mnozí výrobci chlubí již několik let. Mezi prvními byl i Samsung, který dokonce už v roce 2013 ukázal svou představu ohebných displejů. Tehdy jim říkal Samsung Youm a v rámci představení jsme mohli zahlédnout předchůdce série Edge. Největším konkurentem se dá považovat LG, který má ve svém portfóliu například LG G Flex 2. Nyní se ukazuje, že by mohl do této kategorie zařízení přispět výrobce Xiaomi.

Xiaomi se dá spíše vnímat jako společnost nabízející zařízení s vyváženým poměrem ceny a výkonu. Avšak na internet uniklo video ukazující prototyp ohebného displeje s dotykovou vrstvou. Vše lze vidět na kratším videu demonstrujícím základní možnosti.

První reálná ukázka by se mohla objevit během příštího roku. Ostatně toto snažení může korespondovat se spekulacemi, které poukazují na příchod skládacího zařízení od Samsungu. Budeme si tedy muset počkat, jaký výrobce se nakonec rozhodne konkurovat jihokorejskému gigantu, který si potřebuje vylepšit pověst.

Zdroje: theverge.com, phonearena.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat