Dotekomanie.cz

Shazam Lite přichází, aneb aplikace o velikosti 1 MB

shazam

Posledních několik let se výrobci snaží rapidně navyšovat specifikace svých telefonů. Ať už se bavíme o SoC (procesoru) a jeho taktovací frekvenci, velikostí úložišť či kapacity baterie nebo velikosti a rozlišení displeje. Avšak tu jsou i velké společnosti zabývající se vývojem aplikací, jež mají doslova opačný trend – zmenšování své aplikace.

Trendu zmenšování objemu aplikace jsme mohli zaznamenat například u komunikačního nástroje Messenger, nyní se podobného úkolu ujali vývojáři Shazamu. Tato aplikace slouží pro rozpoznávání písniček analyzováním stopy, jež zaznamená samotná aplikace pomocí mikrofonu ve vašem zařízení. Jedná se o poměrně rozšířený nástroj, který se těší oblíbenosti po celém světě. Nicméně má jednu menší vadu.

Shazam Lite, tedy nová a odlehčená verze, přichází s APK balíčkem o objemu necelý 1 MB. Konkrétně se bavíme o 740KB. V podstatě se jedná o velmi velkou úsporu z hlediska úložiště v telefonu. Vývojáři se snažili odstranit opravdu vše zbytečné. Stejný postup byl zvolen i při přenášení dat na servery Shazamu. Prý by se nově mělo přenášet jen nezbytné množství informací. Bohužel aplikace není momentálně dostupná pro naši zemi, což je velmi nemilé zjištění.

Zdroj: pocketnow.com

Exit mobile version