Dotekomanie.cz

Nově v českých obchodech – Moto Z, HP Elite X3 a novinky od STK

N9 Lite

Výrobci mobilních telefonů představí své zařízení, přičemž samotný prodej začne až o několik týdnů nebo měsíců později. Jestliže si novinku chcete koupit, musíte sledovat na nejrůznějších webech články informující o dostupnosti. Avšak většinou se dozvíte jen datum. Abychom vám ušetřili čas, začali jsme sledovat dění na českém trhu.

V novém seriálu „Mobily v českých e-shopech“ se tedy dozvíte, jaké mobily se začaly prodávat na českém trhu. Také se zaměříme na obnovení prodeje starších zařízení. Jedná se o unikátní projekt na českém trhu, na kterém jsme pracovali posledních několik měsíců.

Novinky 40. týdne

V kategorii jsou uvedeny smartphony, které se prvně objevily v jednom nebo více obchodech, a jsou tedy poprvé dostupné na českém trhu.

Moto Z

České zastoupení společnosti Lenovo uvedlo, že se na český trh dostanou novinky Moto Z, ale až někdy před Vánocemi. Situace využívají menší eshopy a přivádí jako první Moto Z na náš trh. Samotné moduly zatím dostupné nejsou.

Specifikace Moto Z

HP Elite x3

V únoru představena novinka od HP s Windows 10 Mobile se konečně dostává prostřednictvím jednoho obchodu na český trh. Ačkoliv HP Elite x3 nabízí velmi dobré specifikace, tak to nebude mít jednoduché s nastavenou cenou a s použitým systémem.

Specifikace HP Elite x3

STK Storm 2e Plus

Na český trh vstoupil nový výrobce STK, který chce zaujmout především smartphony s nízkou cenou. Nejlevnějším modelem je STK Storm 2e Plus. Bohužel jeho specifikace jsou i na dnešní dobu příliš nízké a jeho koupě se zřejmě nevyplatí, jedině že byste jej použili jako náhradní mobil.

Specifikace STK Storm 2e Plus

STK Storm 4

Ani druhý mobil nenabízí dobré specifikace. Cenou se pohybuje kolem 2 000 Kč, ale má aspoň navíc LTE podporu. I v tomto případě se jedná spíše o náhradní nouzový mobil.

Specifikace STK Storm 4

STK Hero X

Poslední modelem společnosti STK na našem trhu je Hero X. Ten zejména láká na kovové zpracování, avšak specifikace nijak neohromí. Na druhou stranu již nabízí relativně dostatečný hardware. O úspěchu rozhodně jen vývoj ceny.

Specifikace STK Hero X

Archos 55 Diamond Selfie

Také jsme se dočkali francouzské novinky, která rozhodně může zaujmout. Už jen specifikace hovoří o velmi dobře vybaveném smartphonu. Dokonce zde nebudete mít problém s úložištěm, jelikož základní verze nabízí rovnou 64 GB.

Specifikace Archos 55 Diamond Selfie

Honor 5C

Na českém trhu lze zakoupit model Honor 7 Lite, avšak nyní se k nám dostává jeho starší verze známá jako Honor 5C. Rozdílů je minimum, ale cenový rozdíl je značný.

Specifikace Honor 5C

Exit mobile version