HTC „Halfbreak“ s Android Wear nebudou aktualizováno

HTC „Halfbreak“ s Android Wear nebudou [aktualizováno]
2017-01-25T18:35:11+02:00
• 25. 1. 2017
4

Aktualizováno 25. 1.

Dlouho se spekulovalo o hodinkách s Android Wear od společnosti HTC. Ač jsou k dispozici fotografie údajného zařízení, tak nebylo jisté, jestli se jich někdy dočkáme. V tomto týdnu jeden člen vedení HTC řekl, že kategoricky odmítá, že by společnost pracovala na takových hodinkách. To je celkem časté tvrzení, aby si nechali výrobci všechnu slávu na den představení.

Následně se ale web Android Police dozvěděl od HTC, že společnost neplánuje mít zařízení s Android Wear. Nakonec se podařilo zjistit od nejmenovaného zdroje z firmy, že vyfocené hodinky jsou velmi starý prototyp. Respektive se jedná o již mrtvý projekt, po kterém zůstalo několik kusů. Takto zřejmě končí sen o HTC hodinkách s Android Wear.

Aktualizováno 21. 1.

Už dlouho se spekuluje o uvedení hodinek s Android Wear od společnosti HTC. Ačkoliv měl tento výrobce nedávno představení nové řady smartphonů HTC U, tak jsme se nedočkali jakéhokoliv nositelného příslušenství. Mezitím se nám údajné hodinky HTC „Halfbreak“ ukazují na dalších fotografiích.

 

Z dostupných snímků jde vyčíst, že obsahují starší software. Například Android Wear je založen na Androidu 5.1.1 (v současnosti je dostupná Android 6.0.1). Otázkou je, kdy byly fotografie pořízeny. Možná se dočkáme uvedení již na blížícím se mobilním veletrhu MWC v Barceloně. Je také pravděpodobné, že se jedná o prototyp, který se nikdy nedostane do prodeje.

Původní článek 10. 10.

Chytré hodinky se zdají být stále trochu nepochopeným odvětvím moderních technologií. Už se o této větvi chytrých zařízení příliš nemluví. Přitom téměř všechny velké firmy, a značné množství malých firem, už mají minimálně po jednom kusu ve svém portfóliu. Můžeme se podívat například na LG, ASUS, Samsung, Huawei, Motorola či Sony.

Už dlouho se hovoří o prvních chytrých hodinkách od HTC a nyní se zdá, že mají namířeno přímým směrem ke všem uživatelům. Na snímcích níže můžete vidět prakticky vše, tudíž místo pro představivost už prakticky neexistuje. Displej je kulatý s rozlišením 360 x 360 pixelů. Jedná se velmi dobrý poměr velikosti displeje a rozlišení, tudíž nemusíte mít obavy ohledně viditelnosti samotných pixelů.

nexus2cee_htc-halfbeak-1 nexus2cee_htc-halfbeak-2 nexus2cee_htc-halfbeak-3 nexus2cee_htc-halfbeak-4 nexus2cee_htc-halfbeak-5 nexus2cee_htc-halfbeak-728x400

Na vnitřní straně pak najdeme senzor pro měření srdečního tepu, logo výrobce a logo Under Armour. Tito dva společníci mají již jisté zkušenosti se společnými projekty – fitness platforma UA Healthbox. Co se systému týká, moc toho zatím nevíme. Na fotografiích výše je vidět pouze základní rozhraní pro ovládání hodinek. Na pravé straně jsou dvě hardwarová tlačítka pro další ovládání prostředí uživatelem.

V tuto chvíli nevíme, kdy a jestli budou tyto hodinky představeny.

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Milan Strnadel

25. 1. 2017, 23:49

Popravdě nevidím smysl takových hodinek. Pokoukaval jsem po chytrých hodinkách několik měsíců. Postupem času jsem chtěl i hodinky na monitoring spánku a tepové frekvence.
Nakonec jsem skončil tam kde sem opravdu nečekal a to u sport tester u od firmy GARMIN. Výdrž hodinek 4 týdny.

Petr Hošek

22. 1. 2017, 9:34

A hlavně záleží na ceně, protože jestli to udělají jako u telefonů, tak to bude další neprodejný nesmysl. Jinak vypadají dobře.

Přemysl Vaculík

VIP 22. 1. 2017, 11:01

Spíš si myslím, že to nakonec utnou a nepůjdou do toho.

Karel Čapka

VIP 25. 1. 2017, 22:05

přesně, jak se teď potvrdilo

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat