Dotekomanie.cz

Facebook Messenger nabídne úsporný režim

Sociální síť Facebook se rozhodla svou oficiální aplikaci pro Android vybavit novou „fičurou“. Jedná se především o režim úspory FUP dat, díky čemuž se vám nebudou stahovat videa či obrázky, ovšem jen při používání mobilních dat. Nicméně, této funkce se nově dočkává i aplikace Messenger.

Messenger od Facebooku byl před lety součástí jedné aplikace – Facebook. Nicméně, nyní jej stáhnete jako jednotlivou aplikaci. Z toho tedy vyplývá, že pro používání Facebooku na mobilním telefonu potřebujete hned dvě aplikace.

To však má i své výhody. Messenger toho totiž nabízí mnohem více, než jen chatování se svými přáteli či rodinou. Veškeré tyto funkce však využívají ke svým potřebám mobilní data či připojení k Wi-Fi síti. Uživatelům, kteří využívají služby od americké společnosti, přijde nová „fičura“ pro šetření dat celkem vhod.

Facebook tuto funkci začal testovat i pro Messenger. Jak již název samotné funkce napovídá, bude se jednat o možnost, díky které bude možné šetřit mobilní data. Uživatelé tedy mohou vykonat daleko více práce, aniž by museli neustále kontrolovat FUP limit.

Režim dat lze aktivovat v menu nastavení, a to přímo v aplikaci Facebook Messenger. Funkce má za úkol snížit především množství přenášených dat při prohlížení fotografií a videí, namísto automatického stahování obsahu. Mohlo by mimo jiné dojít k další komprimaci odeslaných souborů. Znamenalo by to tedy, že by se k uživateli dostal obsah ve zhoršené kvalitě.

Tato funkce samozřejmě funguje jen ve chvíli, kdy jsou mobilní data zapnutá. Další zajímavostí je, že vás Facebook sám informuje o tom, kolik dat jste pomocí Messengeru spotřebovali. Tuto statistiku samozřejmě můžete libovolně anulovat, například na začátku zúčtovacího období. Vše je prozatím ve fázi testování, veřejnost by se ji však měla dočkat v následujících několika dní době.

Zdroj: ubergizmo.com

Exit mobile version