Dotekomanie.cz

Spotify bylo díky společnosti O2 lokalizováno i pro Českou republiku

Spotify

Tuzemští operátoři se každým rokem předhánějí, kdo více peněz vydělal, kolik kdo zákazníků přetáhl na svou stranu a další. Nicméně, společnost O2, jehož vlastníkem je nejbohatší Čech Petr Kellner, do své nabídky tarifů zahrnuje i Spotify. Z toho tedy vyplývá, že se veškeří zákazníci dočkali více než 30 miliónů skladeb a k tomu navíc možnost poslouchat oblíbené písničky bez čerpání dat z jejich tarifu. Bohužel vše není tak růžové, jak se na první pohled může zdát.

Tak či onak, díky této spolupráci jsme se v České republice dočkali české lokalizace nejen aplikace, ale taktéž webového rozhraní Spotify. Jindřich Fremuth, ředitel divize Rezidentní zákazníci O2, celou situaci popisuje slovy:

Díky naší nabídce si Spotify v České republice našlo řadu nových příznivců a věříme, že díky české verzi se jejich počet ještě zvýší.

Chris Bevington, ředitel pro globální partnerství ve Spotify, se nechal slyšet a prohlásil:

Víme, že lokalizace má obrovský vliv na zkušenosti s používáním Spotify. Jsme přesvědčeni, že lokalizované služby a naše partnerství s O2 umožní českým posluchačům ještě snáz poslouchat oblíbenou hudbu. V Spotify věříme, že díky neustálému zlepšování je naše hudební aplikace nejlepší na trhu. Rollout české verze proběhne postupně v průběhu následujících týdnů.

Spotify v češtině, jak celé prostředí působí?

Hudební streamovací služba Spotify je dnešním dnem, tedy pátkem 23. září 2016, kompletně lokalizována pro český jazyk. Tím se však lehce změnilo i prostředí samotné aplikace. Samozřejmě, nejedná se o žádné markantní změny. Jedná se především o použitý font, který je oproti angličtině uhlazenější a celkově působí daleko lépe. Inu, posuďte sami. Aktualizace se samozřejmě dočkali i uživatelé Androidu.

Společnost O2 se mimo jiné pochlubila se zajímavými statistikami

Podívejte se na naše konkrétní data, jak lidé v síti O2 aplikaci využívají. Našim zákazníkům ušetříme měsíčně v průměru 539 MB dat, což znamená asi 250 písniček.

Více než 60 % lidí využívá Spotify alespoň jeden den v týdnu. Co se rozdělení podle pohlaví týče, ve všech věkových skupinách jsou o něco více zastoupeni muži. Přitom nejčastěji si aplikaci nainstalovali lidé ve věku 18-25 let (více než 21 % u mužů a 16 % žen). Počet posluchačů podle operačního systému víceméně kopíruje rozdělení telefonů v naší síti. Cca 60 % patří Androidu, okolo 35 % jsou uživatelé s operačním systémem iOS. Zbytek si rozdělili uživatelé Windows Phone a Blackberry.

Zdroj: o2.cz

Exit mobile version