Dotekomanie.cz

Rovnou 3 bezpečnostní aktualizace Androidu [září]

Možná jste zaznamenali články o bezpečnosti Androidu týkajících se zranitelnosti Stagefright. Problém se hlavně týkal součásti Mediaserver v rámci Androidu. V sedmé verzi systému jsme se dočkali kompletního přepracování, díky čemuž Google zamezil většině problémů. I tak dochází k dalším úpravám, které napomohou větší bezpečnosti.

I dnes, kdy dochází k uvolnění rovnou tří bezpečnostních aktualizací, se týkají některé opravy Mediaserveru, jenž zamezují spuštění nebezpečného kódu. Konkrétně Google vydal 2016-09-01, 2016-09-05 a 2016-09-06, přičemž poslední z nich byla vytvořena až po informování výrobců o nových opravách. Zde je nutné upozornit, že všechny opravy v rámci 2016-09-06 budou následně pro výrobce dostupné v příštím vydání za měsíc.

Kompletní seznam chyb s popisem problémů a oprav najdete v oficiální článku na stránkách android.com/security. Aktualizace jako takové budou dostupné pro Nexusy v horizontu jednoho týdne. U ostatních smartphonů bude záležet na výrobcích, kdy a jestli vydají aktualizaci.

Zdroj: theverge.com

Exit mobile version