Dotekomanie.cz

LG představilo top model V20

Společnost LG sice na začátku roku představila smartphone G5 jakožto top model, ten se bohužel moc dobře neprodává. Reputaci si tak chce tento výrobce spravit s nástupcem modelu V10, který vloni sklidil úspěch, i v naší recenzi. Dnes tak byl představen model V20 a to nikoli na veletrhu IFA v Berlíně jako všichni ostatní, ale na speciální akci v San Francisku.

Design novinky se značně inspiroval u LG G5. Samotná modularita zde ale byla vynechána. Tělo je vyrobeno z hliníku a disponuje certifikací MIL-STD 810G. To však nezajišťuje voděodolnost, nýbrž odolnost vůči postříkání vodou či proti náhodným pádům na zem. Zadní kryt je však možné odkrýt, díky čemuž je baterie vyměnitelná. K dispozici budou tři barevné varianty – černá, stříbrná a růžová.

Stejně jako u předchůdce zde nalezneme dva displeje na čelní straně. Hlavní předností je displej s úhlopříčkou 5,7 palce a s rozlišením QHD, tedy 2560 x 1440 pixelů. Nad ním se však navíc nachází malý proužek s úhlopříčkou 2,1 palce s rozlišením 160 x 1040 pro další notifikace nebo zástupce, tedy stejně jako u předchůdce. Oba zobrazovací panely jsou typu IPS Quantum Display.

 

Uvnitř tepe momentálně to nejvýkonnější řešení na trhu. Tím je čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 820 s grafickým čipem Adreno 530. Operační paměť má úctyhodnou kapacitu 4 GB a úložiště 64 GB. To lze navíc samozřejmě rozšířit paměťovými karty microSD (až 2 TB). Konektivitu zajišťuje čip X12 LTE, díky čemuž zařízení podporuje LTE Cat.12 s rychlostí až 600 Mbps.

Fotoaparáty jsou na zádech dva, a to konkrétně jeden standardní 16MPx senzor se světelností f/1.8 a druhý širokoúhlý 8MPx se světelností f/2.4. K dispozici je pak digitální stabilizace Steady Record 2.0, která využívá technologie Qualcommu EIS 3.0. Přední kamerka má rozlišení 5 MPx a je také širokoúhlá. Specialitkou celého zařízení je pak možnost nahrávání zvuku ve vysoké kvalitě. V20 je prvním telefonem, který disponuje 32-bit převodníkem Hi-Fi Quad DAC od společnosti ESS.

Baterie má kapacitu 3200 mAh. Na spodní straně nalezneme konektor USB-C, který také podporuje rychlé nabíjení Quick Charge 3.0. Samozřejmostí je pak čtečka otisků prstů na zádech.

LG se chlubí, že model V20 je první telefon, který půjde do prodeje již s novým Androidem 7.0 Nougat. Samozřejmě však s nadstavbou LG UX 5.0+ od výrobce. LG V20 je zároveň první telefonem, který podporuje Google In Apps. Tato technologie umožňuje vyhledávat v telefonu ve všech vestavěných aplikací.

Zpočátku bude LG V20 dostupný již tento měsíc v Koreji, další dostupnost bude ohlášena později. Cena také zatím není známá.

Specifikace LG V20

Zdroj: Tisková zpráva

Exit mobile version