Dotekomanie.cz

Lesk a voděodolnost nových iPhonů 7

Letos jsme se dočkali v rámci představení iPhonů 7 nové varianty, kterou Apple nazývá „temně černá“. I u nás v redakci sklidila tato verze obdiv a upřímně se nám zalíbila. Je celkem jasné, že se bude jednat o magnet na otisky, ale na to si budou muset budoucí majitel zvyknout.

Apple si je vědom, že otisky nebudou jediný problém. Přímo uvádí, že iPhone 7/7 Plus „temně černý“ ztratí svůj lesk kvůli běžnému opotřebení. Postupem času se na něm objeví mikro škrábance a jiné oděrky. Přímo to uvádí na oficiálních stránkách, menším písmem.

Vysoce lesklý povrch temně černého iPhonu 7 je výsledkem precizního devítikrokového procesu anodizace a leštění. Je stejně tvrdý jako jiné anodizované produkty Apple. Na vysoce lesklém povrchu se ale můžou postupem času objevit drobné škrábance. Pokud tomu chceš předejít, doporučujeme iPhone chránit některým z mnoha nabízených krytů.

Zde si jednoduše budete muset zakoupit nějaký kryt, aby tato varianta neztrácela na kráse a lesku. S tím se dá celkem počítat. Zajímavější je ale ustanovení týkající se samotné voděodolnosti. iPhony 7 mají hodnocení IP67 – odolné vůči prachu a chráněno proti ponoření do vody maximálně na 30 minut do hloubky jednoho metru.

Odkaz na animaci

Zde byste si mohli myslet, že když se něco stane kvůli působení vody, tak se můžete spolehnout na záruku. Bohužel tomu tak není. Apple přímo uvádí v podmínkách: „Poškození tekutinou není kryté zárukou.“

iPhone 7 a iPhone 7 Plus jsou odolné proti postříkání, vodě a prachu a byly testovány v kontrolovaných laboratorních podmínkách s hodnocením IP67 podle normy IEC 60529. Odolnost proti postříkání, vodě a prachu není trvalá a může se v důsledku normálního opotřebení postupem času snížit. Nepokoušej se nabíjet mokrý iPhone; pokyny k čištění a sušení najdeš v příručce. Poškození tekutinou není kryté zárukou.

V tomto případě tedy ani my neradíme, abyste pokoušeli štěstí. Pokud se iPhonu něco stane vlivem vody, záruku nebudete moci uplatnit.

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version