Dotekomanie.cz

Inbox a Gmail – podpora responzivního designu

Společnost Google koncem září přidá do aplikací Gmail a novějšího Inboxu rozšířenou podporu pro emaily, která umožní e-mailovému obsahu se lépe přizpůsobit k velikosti obrazovky daného mobilu.

Veškerý obsah e-mailu, ať již text, odkazy i tlačítka budou celkově zvětšena, aby byla pohodlněji kliknutelná a to i na menších obrazovkách. Samozřejmě je zde nutnost, aby vývojáři poupravili obsah zpráv (respektive zdrojový kód) podle pravidel responsivity. Díky tomu bychom se neměli v budoucnu setkat s drobným písmem, malými obrázky a podobně.

„Koncem tohoto měsíce přidáme do Inboxu a Gmailu funkci, která umožní snadné a správné zobrazení e-mailů, které byly vytvořeny s responzivním designem. To znamená, že daný obsah bude správně sedět na obrazovkách všech velikostí,“ prohlásil zástupce Googlu na oficiálním blogu Gmailu.

Ačkoliv se jedná o dobré rozšíření, tak bez úprav na straně odesílatelů nebude mít jakýkoliv dopad. Pravděpodobně bude trvat i několik měsíců, než se emaily přizpůsobí. Otázkou je, jak rychle se společnosti adaptují. Dá se předpokládat, že se prvních změn dočkáme zejména u emailů od Googlu. Detailnější popis pro vývojáře naleznete na blogu Googlu.

Zdroje: gmail.googleblog.com, ibtimes.com

Exit mobile version