Dotekomanie.cz

Huawei asi připravuje Tizen hodinky

V roce 2011 došlo k pohřbení mobilního operačního systému Meego. Nástupcem se měl stát Tizen, kolem kterého se vytvořila aliance vedená společností Samsung. V tomto roce došlo ke zřídnutí členů a ve hře zůstalo o dost méně firem. Zatím ale jen Samsung představoval novinky s Tizenem. Sice jsou na některých trzích smartphony, ale převážně došlo k prosazení v hodinkách Samsung Gear.

Možná se už během příštího roku dočkáme dalších hodinek s Tizenem, ale tentokrát od společnosti Huawei. Ačkoliv se zatím jedná jen o spekulaci, nejedná se o nic neobvyklého. Huawei je členem aliance kolem tohoto systému. Důvodem k vyzkoušení Tizenu má být problémová spolupráce s Googlem, který stojí za systémem Android Wear. Ten se také objevil v hodinkách od Huawei.

Sice nikdo nespecifikoval, o jaké problémy nebo nedostatky se jedná, ale můžeme odhadovat, že se Huawei nelíbí silná kontrola Android Wear ze strany Googlu. Ten totiž nastavil pevná pravidla a výrobci mají v mnohých věcech svázané ruce.

Budeme si muset počkat, jestli Tizen hodinky od Huawei někdy spatří světlo světa. Nyní lze těžko odhadovat, jestli dojde k úplné výměně operačního systému, nebo bude tento výrobce produkovat hodinky s oběma systémy.

Zdroj: sammobile.com

Exit mobile version