Dotekomanie.cz

Alcatel Move – nová kolekce nositelných zařízení

Společnost Alcatel představila zbrusu novou řadu nositelných zařízení pod označením Move. Do této série se první dostala zařízení, která nesou název Moveband, Movetime, Movetrack, Move Track & Talk. Všechny modely budou k dispozici v různých provedení a barvách. Přestože prodejní ceny nejsou v současné chvíli známé, tak alespoň lze minimálně očekávat přijatelnou hranici.

První přírůstek Moveband je klasický fitness náramek pro sledování fyzických aktivit včetně uražené vzdálenosti, tempa, času, spálených kalorií či sledování spánku. V závěsu máme hodinky Movetime, ze kterých můžete telefonovat, přijímat hovory, číst upozornění z telefonu, emaily nebo SMS zprávy. Dále převzal sportovní funkce z modelu Moveband a navíc ještě dostal snímač tepové frekvence. Přítomný systém reaguje na speciální gesta, kde například pomocí pohybů zápěstí přepnete písničku, otevřete fotoaparát a zachytíte snímek.

Drobný GPS tracker získal název Movetrack a ten dokáže po dobu 4 dnů v pohotovostním režimu sledovat veškerou aktivitu v reálném čase. Celý přístroj váží jen 33 gramů, takže ho jednoduše připevníte i ke klíčům. Pokud s ním opustíte předem definovanou oblast, tak spárový telefon vás ihned upozorní. Poslední novinkou je model Move Track & Talk určený pro děti. Děti mohou využít zkrácené volby pro rychlé volání na 5 určitých čísel a rodiče mají možnost sledovat polohu svého dítěte. Nakonec čínský výrobce hodlá spustit oficiální prodej koncem tohoto měsíce.

Zdroj: alcatel-mobile.com

Exit mobile version