Dotekomanie.cz

Samsung Galaxy Note7 oficiálně

Samsung dnes představil nejnovější model řady Note, který nese číselné označení sedm. Výrobce schválně přeskočil šestku, aby novinka více korespondovala se současnými top modely Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge. Samsung přímo uvádí, že Galaxy Note7 přesně vystihuje zařízení pro práci a zábavu.

S Pen

Jako u dřívějších verzí, i zde najdeme stylus S Pen, který na sebe váže funkce, jež jsou obsaženy v systému. Majitelé by tak měli ocenit možnost použití i bez odemčení obrazovky – je dostupná funkce poznámek, které můžete psát kdykoliv na displej, byť není odemknutý. K dispozici je i funkce jako Smart Select, pomocí které lze vytvářet animované GIF obrázky.

Samozřejmostí je Air Command, kdy se nemusíte ani dotknout displeje. Zde lze přiblížit obsah nebo ho rovnou nechat přeložit. Se stylusem využijí zákazníci i Samsung Notes – aplikace pro ručně psané poznámky, kreslení a upomínky.

Zabezpečení

Čtečka otisků prstů se již stala nedílnou součástí top modelů, výjimkou není ani Galaxy Note7. Avšak Samsung povyšuje zabezpečení pomocí nového senzoru – konkrétně jde o čtečku duhovky. Ta je začleněna i do Samsung Knox. Kromě běžných možností zabezpečení byla integrována i do autentifikace při platbách se Samsung Pay. Lze si tak zvolit z více možností ověřování.

Specifikace Galaxy Note7

Samsung nenechal nic náhodě a myslel i na výtky, které se mu dostaly od uživatelů na jiné modely. V tomto případě zde máme smartphone, který je odolný vůči vodě a prachu, nechybí mu slot na microSD kartu a má zakřivený displej. Mezi parametry lze najít i podporu HDR streamu.

Zajímavostí může být, že se Samsung rozhodl pro použití konektoru USB typ C. Právě kvůli tomu by nebyl kompatibilní se současnými brýlemi Gear VR. I z tohoto důvodu došlo na představení nových brýlí, které podporují nový i starý konektor. Lze je tedy využít i se staršími modely.

Pro přední i zadní stranu bylo použito sklo Corning Gorilla Glass 5. Zakřivení není jen na displeji, bylo použito i na zadní straně, aby smartphone lépe padl do ruky.

Bonus navíc

Výrobce myslel i na příslušenství. K dispozici budou nejrůznější obaly, ale především může zaujmout Backpack s certifikací IP68 pro nabíjení na cestách.

Kromě toho je obsažena i aplikace S Health 5.0 a nová služba Samsung Cloud. V ní získají zákazníci úložiště o velikosti 15 GB pro zálohování a přenášení dat. Lze to využít i pro zálohování nastavení a dalších součástí systému.

Dostupnost

Samsung Galaxy Note7 bude k dispozici v Evropě od 2. září 2016 v modré, stříbrné a černé barvě. V České republice si jej mohou zákazníci předobjednat od 16. do 30. srpna 2016. K objednávce u vybraných partnerů získají jako odměnu nejnovější zařízení Gear VR.

Galaxy Note5 vs Galaxy Note7

Samsung se ještě pochlubil infografikou srovnávající minulý méně dostupný model s tím současným.

Zdroj: Tisková zpráva

Exit mobile version