Google Pixel a Pixel XL se ukazují na renderech aktualizováno

Google Pixel a Pixel XL se ukazují na renderech [aktualizováno]
2016-09-27T21:10:48+02:00
• 27. 9. 2016
8

Aktualizováno 27. 9.

Představení nových smartphonů od Googlu se blíží a na světlo světa se dostává tiskový render menšího modelu Pixel. Na něm lze vidět Pixel Launcher, přičemž systém má být Android 7.1 Nougat. Drobná změna se odehrála i mezi spodními tlačítky, kde jsou obrazce vyplněné.

Doplněno: Nově se objevil render většího modelu – Pixel (vlevo) a Pixel XL (vpravo). Nejsou v přesném poměru, ale je vidět, jak je přední design podobný. Stačí si všimnout rozmístění horních prvků jako senzory, foťák a reproduktor. Jedno je už nyní jisté, Android 7.1 na těchto smartphonech bude mít převážně kruhový design, přičemž spodní ovládací tlačítka prošla změnou.

google_pixel_narrow ctyeq0uvuaaqfqb

Vzhledem na dříve uniklé specifikace bychom mohli očekávat relativně vyrovnanou cenu, ale není tomu tak. Google Pixel by měl startovat s cenovkou 649 dolarů, což je v přepočtu 15 600 Kč bez daně. Snad se tato informace nepotvrdí, jinak by start nebyl jednoduchý, hlavně v dnešní těžké konkurenci.

Aktualizováno 11. 9.

Již jsme zde měli několik obrázků a fotek připravovaného smartphonu od Googlu, za jehož výrobou stojí HTC. Nedávno jsme se také dozvěděli, že by finální název nemusel být Nexus ale Pixel. Nyní se objevují rendery této nepředstavené novinky, které přibližují detailněji samotný design.

sailfish-side-clean-768x1365 sailfish-front-clean-768x1365 sailfish-bottom-clean-768x1365 sailfish-back-clean-768x1365

Opět se potvrzují předchozí údajné specifikace, byť nyní jsou doplněny o velikost baterie. Pravděpodobně smartphone nabídne 2770 mAh, což není příliš mnoho a v podstatě se to skoro vyrovná velikosti baterie u Nexusu 5X.

Aktualizováno 14. 8.

Během víkendu se objevila údajná fotografie menšího Nexusu, který by měl být představen ještě tento rok. Za výrobou má stát společnost HTC.

CpyEaxaUsAAxdRk

Poměrně nekvalitní fotografie je nyní doplněna o další důkazy. Nyní tak máme bližší představu o designu novinky Nexus Sailfish, která možná ponese název Nexus S1.

nexus2cee_sailfishcollageridiculous_thumb

Více toho zatím není známo. Jen se potvrzuje kovové zpracování a čtečka otisků prstů na zádech.

Původní článek 5. 8.

Ze všech světových stran se valí informace kolem připravovaného Nexusu, přičemž se objevuje čerstvá zpráva z grafického benchmarku GFXBench, kde prošel testem právě model Sailfish. Jak pomalu bývá zavedeným pravidlem, tak v databázi jsou k dispozici základní specifikace telefonu. O jeho výrobu by se měla postarat společnost HTC. To dnešní únik zatím nepotvrdil, neboť ve výpisu je veden jen pod názvem Google Nexus Sailfish.

Nexus Sailfish (2)

Přibližná podoba

V čele zaujme místo 5palcový displej s Full HD rozlišením a přední 8megapixelová kamerka na oblíbené selfie snímky. Hardwarovou stránku zastoupí čtyřjádrový procesor Snapdragon 820 od Qualcommu, grafický čip Adreno 530 po boku 4GB operační paměti RAM. Uživatelé dostanou k využití 32GB interní úložiště, z něhož samozřejmě pár GB urve operační systém, systémová data nebo aplikace.

Zadní část nabídne 12megapixelový fotoaparát. Dále lze očekávat přisvětlovací LED diody a v neposlední řadě také snímač otisků prstů. Nakonec druhý zástupce s kódovým názvem Marlin bude vynikat minimálně větším 5,5palcovým displejem. Další odlišnou výbavu zjistíme asi až později.

Nexus Sailfish

Zdroje: thegadgetox.net, androidpolice.com, androidauthority.com, venturebeat.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Už aby přešla ta kruhová móda, to je fakt hnus…

Tomas Keller

27. 9. 2016, 23:13

Ty ikony..

Marek Pospíšil

27. 9. 2016, 7:54

Kruhový ikony :(

Konečně něco s o. s. Sailfish od Jolly.

Tomas Keller

6. 8. 2016, 14:11

Vypadá hezky, ale z dostupností to bude řekl bych stejně, jako tomu bylo u minulých Nexus telefonů… Půjde koupit po půl roce a za slušnou dardu..

No jsem relativně šťastným majitelem N4 a půl roku i N6, oba jsem kupoval zhruba po roce od uvedení a oba shodně za 6 tis. Kč a vždy se jednalo stále o nadstandardní tel. Oba jsem kupoval nové. Asi i další foun bude Nexus bude-li je google nadále produkovat.

Daniel Rokos

27. 9. 2016, 17:34

Já měl Nexus 6P v listopadu.Nevidím problém.

No vypadá to good. Jsem zvědav na dostupnost a cenu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat