Dotekomanie.cz

Na Lumii 525 se dá spustit CyanogenMod 13

Microsoft pomalu končí s řadou mobilů Lumie, jak nedávno oznámili. Tím pádem skončí i podpora těchto telefonů. Vývojářská komunita se však nevzdává a vylepšuje si systém podlé svého. Nedávno se podařilo člověku s přezdívkou banmeifyouwant („zabanuj mě jestli chceš“) spustit obdobu Android 6 na Lumii 525.

Nedávno se na fóru XDA objevilo video od maďarského developera bameifyouwant, které názorně ukazuje, že se mu na Lumii 525, s mobilní verzí Windows 8, podařilo spustit CyanogenMod 13. Jedná se o otevřený operační systém, který běží na Android Marshmallow. Na videu můžete vidět nabootování systému a v nastavení potvrzení toho, že se jedná o systém postavený na Android 6.

Uvolní vývojář instalační soubor i pro další uživatele?

Vývojář přislíbil brzké uvolnění instalátoru a zdrojového kódu na Lumie 525. Nyní se snaží nainstalovat CyanogenMod 13 na Lumii 520, jelikož na 525 mu odešlo datové úložiště. Zda to bylo instalací nového softwaru, není zřejmé.

Banmeifyouwant taktéž zveřejnil video záznam z benchmarkového testu v Antutu v6. Výsledek poměrně překvapil, jelikož Lumie 525, běžící na obdobě Androidu 6, získala přes 14 tis. bodů.

Zdroje: androidpolice.com, forum.xda-developers.com

Exit mobile version