Dotekomanie.cz

Google WiFi Assistant se rozšiřuje, Česko si asi počká

Google se stal virtuálním operátorem v USA již před nějakou dobou. Tamější uživatelé mohou tak využívat sítě Project Fi, v rámci které je nabízena služba WiFi Assistant, jenž byla omezena jen v rámci Fi. Právě tato součást se nyní rozšiřuje do několika států i mimo USA.

Konkrétně bude dostupná pro majitele Nexusů v USA, Kanadě, Mexiku, Velké Británii a v některých severských zemí. Pro aktivování je zapotřebí mít Nexus a minimálně Android 5.1. Díky WiFi Assistant se uživatel může připojit k jakékoliv otevřené WiFi síti, přičemž následně je celé připojení řešeno pomocí VPN spojení.

Právě díky tomu se uživatelé nemusí bát o svá data, jelikož je spojení přes otevřenou síť šifrované. Vše probíhá automaticky a není vyžadováno komplikované nastavení.

Samozřejmě nemusíte čekat na Google, až se jednou rozhodne ke spuštění v rámci České republiky. Podobné aplikace a služby běží po celém světě již nějakou dobu. Buď můžete platit alternativní službu, nebo také využít novinku, která se jmenuje Opera Free VPN – Unlimited VPN. Ta byla nedávno představena pro systémy Android a iOS.

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version