Dotekomanie.cz

Google Now On Tap přichází do Česka

V posledních dnech jsme nejen my zaznamenali zvláštní chování Google Now. Například bylo nejen nám nabídnuto rozšířené aktivování pomocí příkazu „Ok Google“, ale funkce asi není připravena. Samotné nastavení neproběhlo korektně a v podstatě se nic neaktivovalo. Nyní se ale dozvídáme o jiné novince, která přichází do naší země.

Pro české uživatele se začíná rozšiřovat dostupnost služby Now On Tap, což je v podstatě vylepšené vyhledávání, které dosti zjednodušuje proces hledání. V podstatě na jakékoliv obrazovce, i v aplikaci, stačí podržet „kolečko“ (home tlačítko) a dojde k aktivaci. Pak jsou vám nabídnuty nalezené prvky na konkrétní obrazovce.

Pokud tedy uvidíte na sociální síti zmínku o nějakém městě, bude stačit jen aktivování Now On Tap a Google vám pravděpodobně nabídne další informace. Vše je řešeno skrze nabízené karty. Pokud nic nerozezná, můžete skrze tlačítko se zobrazenou rukou vybrat konkrétní text a následně se Google pokusí o to samé. Tlačítko na sdílení slouží k přeposlání snímku obrazovky.

Samozřejmě to není jen o hledání. Google nabízí další možnosti, jako třeba vytvoření události na základě konverzace v chatu. Nebo možnost přeložení textu a podobně.

 

Novinka se pravděpodobně rozšiřuje postupně mezi uživateli. Doporučujeme navíc zkontrolovat aktualizace, jestli máte vše aktuální.

Zdroj: droidik.cz

Exit mobile version