Dotekomanie.cz

Google Mapy – WiFi mód a podpora microSD [aktualizováno]

Aktualizováno 9. 8.

Google až včera potvrdil nový WiFi mód pro svou mapovou aplikaci, respektive došlo k oficiálnímu představení. Avšak se objevila jedna novinka navíc, která úzce souvisí s daty pro offline podklady. Nově budou moci majitelé smartphonů s rozšiřitelným úložištěm ukládat mapové podklady na microSD kartu.

Původní článek 25. 7.

Za poslední dobu se Google zaměřil na svou aplikaci a službu Mapy. Dnes se například dozvídáme o novince, která umožní přepnutí celé aplikace do WiFi módu. Do jisté míry nahrazuje původní offline režim.

Novinka se zatím objevuje sporadicky. V nastavení aplikace Google Mapy nahrazuje WiFi mód položku Offline režim. Jedná se spíše o kosmetickou změnu, ale zároveň v sobě obsahuje některé možnosti navíc, co se týče specifikování tohoto nového režimu. Například si lze nastavit automatické stahování dat.

Po aktivování tohoto režimu budete upozornění, že i tak může aplikace používat běžné internetové připojení, ale nemělo by se jednat o velké množství dat. Zároveň vás aplikace bude celou dobu upozorňovat, že pracuje ve WiFi módu. Tento režim není přístupný všem a je aktivován sporadicky mezi uživateli. Nemusíte tedy hledat vhodný APK balíček.

Další novinka se týká notifikací a upozornění pro zpoždění ve veřejné dopravě. Zde nelze předpokládat, že by se tato funkce objevila jen tak u nás. Spíše bude startovat hlavně v USA. Později se může rozšířit, ale zatím nemáme konkrétní informace.

Zdroje: androidpolice.com, androidauthority.com

Exit mobile version