Google Fotky 2.13 získávají stabilizaci videa aktualizováno

Google Fotky 2.13 získávají stabilizaci videa [aktualizováno]
2017-04-12T14:15:03+02:00
• 12. 4. 2017
1

Aktualizováno 12. 4. 2017

Před několika měsíci bylo objeveno v kódu aplikace Google Fotky, že se chystá funkce stabilizace videa. Nyní jsme se konečně dočkali. Konkrétně verze 2.13 obsahuje tuto možnost. Pakliže si chcete vyzkoušet stabilizaci, otevřete si přes Google Fotky video a následně klikněte na ikonu úprav. V dolní části aplikace je k dispozici tlačítko stabilizace.

Nehledejte jakékoliv dodatečné nastavení, vše je automatizováno. Po provedení stabilizace si můžete prohlédnout výsledek a následně si jej nechat uložit.

V kódu této verze aplikace Google Fotky bylo objeveno, že by se mohla vrátit integrace sociální sítě Google+.

Původní článek 22. 8. 2016

V předchozím článku, o aktualizaci Google Fotek na verzi 1.25, jsem se zmiňoval i funkci stabilizace videa. Už tehdy jsme polemizovali o různých dodatečných možnostech, a jak přesně bude vše fungovat. V dnešním příspěvku si trochu objasníme hned dvě nové funkce, jež na nás čekají za rohem. O první jsem vám již řekl a druhá je prozatím záhadná. Uživatele se možná dočkají „rychlejšího“ sdílení fotografií a videí.

467020-google-photos-review

Video stabilizace, část druhá

Již dříve nám bylo naznačováno, že se Google pokusí pomoci zařízením, jež nedisponují optickou stabilizací obrazu (OIS). Tuto funkcionalitu má nahradit digitální (elektronická) stabilizace obrazu, také známá jako EIS. Nejedná se o stoprocentní náhradu, ovšem lepší požitek z natočeného materiálu by uživatel měl mít bezesporu.

Jednou z hlavních otázek pak bylo, zda se dočkáme zpracování videa u klienta (uživatelovo zařízení), nebo na serverech Googlu. Nyní už můžeme s téměř jistotou říci, že proces bude řízen samotných zařízením. V kusech kódů byl totiž objeven string (menší část kódu), který naznačuje, že proces zpracování bude moci uživatel ukončit kliknutím na tlačítko.

Pokud by totiž video zpracováváno na serveru, proč by byla možnost zrušit tuto činnost. Dříve jsme si též říkali, že taková činnost bude dosti náročná na SoC. A tak už téměř není pochyb o tom, že se jedná o jistý tip.

To ale není vše. Jak jistě víte, některé aplikace nabízí náhled na původní fotku / video a zároveň možnost si ponechat použitý efekt – Facebook, Instagram atd. Vůbec by nebylo špatné mít něco podobného u videa, že? A jak jste správně pochopili, i na tuto funkci byl objeven string v kódu. Bohužel zatím není jasné, jak si původní a předělané video zobrazíme v aplikaci.

Stringy:

<string name=“cpe_a11y_cancel_stabilize_analysis“>Cancel stabilization analysis</string>
<string name=“cpe_editor_action_cancel_stabilize_analysis“>Cancel</string>
<string name=“cpe_stabilize_analysis_cancelled“>Stabilization analysis cancelled.</string>
<string name=“cpe_stabilize_analysis_failed“>Stabilization analysis failed.</string>

<string name=“cpe_stabilize_disabled“>Stabilization disabled.</string>
<string name=“cpe_stabilize_enabled“>Stabilization enabled.</string>

„Rychlejší“ sdílení

V nové verzi byla též objevena nová obrazovka. Tedy alespoň její části. Nalezený kód naznačuje, že by se uživatel měl těšit na jakousi novou možnost sdílení fotografií a videí, a to velmi jednoduše v samotné aplikaci. Bohužel mám i smutnou zprávu. Vzhledem k významu stringu, viz níže, se velmi pravděpodobně dočkáme sdílení skrze MMS a email. A to se v době obrovských a velmi používaných sociálních sítí zdá být jako krok zpět.

Ještě ke všemu si nejsem jist, zda sdílení obsahu je nutné vylepšovat, a navíc touto cestou. Zatím si mnoho uživatelů androidích zařízení nestěžuje na „složitý“ proces sdílení. A ptáte se, proč jsem si jistý, že se bude jednat právě o metodu přeposílání pomocí MMS a emailu? Níže můžeme vidět, že půjde obsah zaslat na jakýkoliv telefon, což lze jen skrze MMS a na jakýkoliv email.

Stringy:

<string name=“photos_photofragment_components_photobar_share_promo_title“>New! Share faster with friends</string>
<string name=“photos_photofragment_components_photobar_share_promo_body“>Send in-app to any phone or email</string>

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Kuby Chovanec

12. 4. 2017, 14:20

Paráda, užitečná funkce se hodí :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat