Dotekomanie.cz

Acer představil novinky na veletrhu IFA 2016

Společnost Acer jakoby zahájila veletrh IFA 2016 v Berlíně svou tiskovou konferencí, kde představila novinky z mnoha oblastí.

Acer Chromebook R 13

První novinkou je Chromebook R 13, který nabízí dotykový 13,3palcový displej s Full HD rozlišením. Jedná se o následníka modelu R 11. Hlavní předností u modelu R 13 je otočný displej, díky čemuž můžete z Chromebooku udělat jakoby tablet.

„13,3″ dotykový displej poskytuje velký a živý obraz, takže je ideální na cokoli od domácích úkolů, práci s tabulkami až po hry, video a zábavní aplikace,“ řekl James Lin, generální ředitel divize byznysových a odnímatelných notebooků a byznysových IT produktů ve společnosti Acer. „Navíc jej mohou naši zákazníci díky dvanáctihodinové výdrži využívat ve škole nebo v práci od rána až do večera, a to pro činnosti, jako je práce na domácích úkolech či sledování filmů.“

Mezi dalšími specifikacemi najdeme například HD webkameru, dvojici vestavených reproduktorů s podporou HD Audio. Rozměry novinky jsou 326 × 15,5 × 228 mm a hmotnost se zastavila na 1,49 kg. Acer do vnitřností umístil baterii, která by měla poskytnout 12hodinovou výdrž.

O výkon se stará čtyřjádrový procesor MediaTek M8173C CorePilot. V oblasti bezdrátové komunikace najdeme 2×2 MIMO 802.11ac.  Další výbava zahrnuje USB 3.0, HDMI, Bluetooth 4.0, mikrofonní či sluchátkový jack a USB C, které slouží na připojení periferií a také pro nabíjení. Acer Chromebook R 13 se objeví ve variantách s 16, 32 a 64 GB, přičemž paměť RAM má 4 GB.

Acer Chromebook R 13 bude v oblasti EMEA k dispozici v říjnu za ceny od 10.990 Kč s daní.

Iconia Talk S

Další novinkou je 7palcový tablet, který pojme i SIM kartu. Díky ní můžete nejen být připojení k LTE sítím, ale také lze posílat SMS zprávy či volat. V podstatě se jedná o přerostlý phablet, který by měl posloužit hlavně pracovním účelům. Bohužel výbava již není tak atraktivní. Iconia Talk S bude v oblasti EMEA k dispozici v září za cenu od 4 490 Kč s daní.

Specifikace Iconia Talk S

Řada Liquid Z6

V oblasti smartphonů se dočkáme dvou přírůstků, které se jmenují Liquid Z6 a Liquid Z6 Plus. První z nich nabízí 5palcový displej (Full HD), přičemž Plus model má 5,5palcovou úhlopříčku panelu (Full HD). Již v základu nabídnou Android 6.0. Přední strana taktéž nese 5MPx kamerku.

Liquid Z6 Plus

Liquid Z6 má na zádech 8MPx foťák, Liquid Z6 Plus nabídne rovnou 13 MPx. Oba smartphony jsou poháněny procesory od Mediateku – Z6 má MediaTek MT6737 (4 jádra), 1 GB RAM a 8 GB prostoru, Z6 Plus pak nabídne MediaTek MT6753 (8 jader), 3 GB RAM a 32GB úložiště. Bohužel Acer neposkytl další detailní specifikace, jen víme, že vybavenější model nabídne baterii o kapacitě 4080 mAh a navíc má čtečku otisků prstů.

Liquid Z6

Liquid Z6 bude v oblasti EMEA k dispozici v říjnu za cenu od 3 490 Kč, za model Plus si pak Acer říká 6 990 Kč (prosinec).

Zdroj: Tisková zpráva

Exit mobile version