Dotekomanie.cz

Galaxy J2 (2016) se Smart Glow

Po modelu Galaxy J MAX, zde máme od Samsungu další „velmi zajímavý“ model. Galaxy J2 (2016) se trochu liší od ostatních smartphonů tohoto výrobce. Na svých zádech má totiž implementovanou technologii Smart Glow. Jedná se o náhradu notifikační diody, kterou tedy již nenajdeme na přední straně telefonu.

Co se zbytku specifikace týká, až na údajnou obměnu softwarových částí se nejedná o nic výjimečného. Běžný 5palcový displej s HD rozlišením s technologií Super AMOLED. Nad ním je umístěna přední 5MPx kamera, vespod pak najdeme microUSB port pro nabíjení a připojení telefonu k PC, nahoře na nás pak kouká 3,5mm jack pro připojení sluchátek.

Pod plastovým krytem pak tepe 1,5GHz procesor se čtyřmi jádry. I zde se výrobce rozhodl umístit do zařízení 1,5GB operační paměť a 8GB interní úložiště, které lze rozšířit až o dalších 32 GB. Potěší však podpora LTE nebo předinstalovaný systém Android v nejnovější verzi 6.0 Marshmallow.

Samsung také dokázal odůvodnit, proč je kapacita RAM tak nízká. Prý byly přepsány základní systémové aplikace – kamera, kalendář a jiné, a zavedena nová technologie TST (Turbo Speed Technology). To vše by mělo zrychlit načítání nativních aplikací až o 40 %.

Smart Glow

Co je tedy Smart Glow? Inu, v Samsungu se rozhodli zrušit notifikační diodu a na záda umístit kruh tvořený diodami. Ten by měl být využitelný pro jakoukoliv aplikaci zvlášť či pro jakýkoliv kontakt zvlášť. Dokonce existuje i program od výrobce, který vám pomocí tohoto kroužku na zádech napoví, jak dobře jste umístěni v záběru fotografie, když nevidíte na displej.

Samsug Galaxy J2 (2016) bude dostupný uživatelům již v následujících týdnech, přičemž bude startovat s přibližnou cenou 3500 Kč.

Specifikace

Zdroj: fonearena.com

Exit mobile version