Dotekomanie.cz

NewBox A95X – tv box za pár babek [sponzorovaný článek]

Dnes se podíváme na další krabičku pro vaší televizi s názvem NewBox A95X. Tato obsahuje plnohodnotný Android a také zvládá přehrávat obsah v rozlišení 4K. Zaujme pak také rozhodně svou cenou, která není vysoká. Potěší i integrací multimediálního centra XBMC.

NexBox A95X je vcelku malý přístroj o rozměrech 9 x 9 x 1,5 centimetru. Hmotnost je dokonce pouhých 78 gramů. Celé toto zařízení pohání procesor Amlogic S905, který obsahuje čtyři jádra Cortex A53 na frekvenci 2 GHz. Operační paměť má pak kapacitu 1 GB a vnitřní úložiště 8 GB. TV Box ale podporuje také paměťové karty microSD.

Konektivitu zajišťuje také plnohodnotné HDMI 2.0, konektor pro připojení k internetu RJ45 a 3,5 mm audio jack. Samozřejmostí je už podpora WiFi 802.11b/g/n a Bluetooth 4.0. Z dalších portů máte k dispozici dva plnohodnotné USB porty pro připojení třeba flash úložiště.

  

Operačním systémem je Android 5.1 s nadstavbou pro pohodlné ovládání na obrazovce televize. Z podporovaných formátů přehraje většinu kodeků včetně 4K rozlišení a kodeku H265. V balení naleznete samotné zařízení, napájení kabel, ovladač, návod a také HDMI kabel. Připojit však můžete pak třeba vlastní myš nebo klávesnici.

Zakoupit tento TV box můžete v obchodě TomTop, kde se momentálně prodává za cenu 24,99 dolaru (v přepočtu asi 600 Kč).

Exit mobile version