Návrat Nokie ve velkém stylu?

Návrat Nokie ve velkém stylu?
2016-07-18T08:33:36+02:00
• 18. 7. 2016
1

Když Microsoft kupoval mobilní divizi Nokie, vznikla společnost HMD Global Oy, která sídlí ve Finsku. Licencovala si značku Nokia od Nokia Technologies za účelem prodeje smartphonů a tabletů. Zároveň se HMD Global Oy zavázalo investovat 500 miliónů dolarů na podporu značky Nokie v horizontu tří let. Již na konci tohoto roku se máme dočkat prvních zařízení.

Návrat Nokie

Již jsme zde měli spekulace kolem modelu Nokia P1, přičemž se nyní objevují náznaky specifikací. Konkrétně se dozvídáme o údajné existenci dvou smartphonů lišící se velikostí displeje – 5,2 a 5,5 palců. V obou případech máme očekávat 2K displej a Snapdragon 820. Paměť RAM by mohla poskytnout 3 nebo 4 GB.

Co se týče konstrukce, mluví se o celokovovém provedení s certifikací IP68 – odolnost vůči vodě a prachu. Novinky by měly nabídnout foťák s rozlišením 22,6 MPx – zřejmě dodávaný společností Sony. Softwarovou výbavu má zajišťovat Android 7.0 Nougat (Android N) a Z-Launcher.

Samozřejmě bude záležet na ceně a dostupnosti zařízení. Dá se předpokládat, že pro start bude použita podobná strategie jako u firem OnePlus, Xiaomi, Honor a jiných. Jelikož již neexistuje síť prodejen Nokia, bude prodej zajišťován skrze internet.

Odhaduje se, že by se cena nových modelů mohla pohybovat kolem 3000 juanů, což je v přepočtu cca 11 000 Kč. Pokud se tak stane, mohl by být návrat Nokie úspěšný.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

3000 juanu?? To je Číňan??

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat