Dotekomanie.cz

LG Action CAM LTE – akční kamera s podporou YouTube Live

Akční kamery jsou za poslední rok čím dál více v kurzu. Dokazuje to další nový přírůstek do tohoto segmentu trhu od společnosti LG, který byl právě dnes oficiálně představen v Jižní Koreji. Novinka nese název Action CAM LTE, a jak vychází jen ze samotného pojmenování, umí toho více, než byste mohli čekat. Jihokorejský výrobce celé zařízení doslova napral hardwarovými prvky, takže mu například nechybí ani vlastní procesor.

Kamera Action CAM LTE pohání procesor Snapdragon 650 od Qualcommu po boku 2GB operační paměti RAM a 4GB úložiště (vyhrazené pro operační systém). Pořízené záznamy lze ukládat na paměťovou microSD kartu, přičemž slot zvládne velikost až do 2 TB. Vysílat živý přenos je možné přes 3G, LTE, WiFi v HD kvalitě (30 fps). Navíc nechybí podpora YouTube Live či certifikace IP67 pro zvýšenou odolnost vůči prachu/vodě.

K synchronizaci je potřeba telefon minimálně s Androidem 5.0/iOS 9.0 a dodávanou aplikaci, přes kterou si stáhnete záznamy do spárovaného zařízení nebo vytvoříte dálkový ovladač pro kamerku. Kvalita videozáznamů začíná u HD (120 fps), pokračuje přes Full HD (60 fps) a končí u UHD (30 fps). Součástí prodejního balení je jen malá konzole pro uchycení. Nicméně podporuje celou řadu nejen stativů či držáků od výrobců třetích stan.

Barevné provedení je pouze jedno – Titan Silver a prodejní cena není zatím známa. Po jihokorejském trhu mají v příštích týdnech následovat další klíčové trhy.

Zdroj: lgnewsroom.com

Exit mobile version