Dotekomanie.cz

Leagoo M5 oficiálně – první telefon s nepřerušeným kovovým rámečkem

Po dlouhém čekání a několika úniků jsme se konečně dočkali, jelikož Leagoo nyní představilo svůj nejnovější a nejodolnější model. Jeho název je Leagoo M5 a nabízí za rozumnou cenu poměrně dobrou hardwarovou výbavu. Dle výrobce se telefon od ostatních liší především zvýšenou odolností vůči lehčím pádům a nárazům, takže pokud vám přístroj spadne například na podlahu, nemělo by se stát nic zásadního.

Leagoo také vyřešilo problém s předěly pro průchod signálu a jako první výrobce nabízí kovový rámeček zcela bez přerušení, což sice z praktického hlediska nemá moc velký význam, ale po estetické stránce je tento krok velmi vítaný.

 

Na zádech se pod fotoaparátem nachází čtečka otisků prstů, které čtení trvá pouhých 0,19 sekund. Vpředu máme 5″ HD displej s 2.5D úpravou, hlavní fotoaparát nabídne 8 MPx s ohniskem f/2.0 a automatickým ostřením. Procesorem je čtyřjádrový MediaTek MT6580A, paměť RAM má 2 GB a úložiště nabízí 16 GB, přičemž je možno rozšíření microSD kartou až o 128 GB.

Leagoo M5 disponuje baterií o kapacitě 2300 mAh. To sice není mnoho, ale testy údajně potvrdily přinejmenším denní výdrž. Dobré výdrži napomáhá i Android 6.0 s nástavbou Freeme OS 6.0, který je vyladěn k co největší možné úspornost baterie.

Dostupnost v České republice zatím nebyla potvrzena, zájemci však mohou telefon koupit ze zahraničních eshopů. Cenu výrobce nezmínil, ale momentálně se pohybuje okolo 70 dolarů, což je zhruba 1700 korun.

Zdroj: tisková zpráva

Exit mobile version