Pravděpodobná podoba hodinek od Googlu aktualizováno

Pravděpodobná podoba hodinek od Googlu [aktualizováno]
2016-07-11T22:00:57+02:00
• 11. 7. 2016
2

Aktualizováno 11. 7.

Na světlo světa se dostávají další střípky informací kolem údajných hodinek od Googlu. I tentokrát se zasadil web Android Police, který sice nemohl poskytnout konkrétní materiály, ale i tak se pokusil vytvořit obrázek hodinek vycházejících z poskytnutých zdrojů.

nexus2cee_gems2_thumb

Angelfish a Swordfish

Samozřejmě to znamená, že se nedíváte na finální podobu hodinek od Googlu. Navíc je zde i možnost, že měli k dispozici jen údaje o prototypech, takže se konečná podoba může lišit.

Původní článek 6. 7.

Ačkoliv Google nabízí řadu smartphonů Nexus, tak je nevyrábí, jak je známo. Avšak v oblasti výroby zařízení není nováčkem. Například si vše zajišťuje pro chromebook Pixel, tablet Pixel C nebo další produkty. Nedávno jsme se dozvěděli, že má také pracovat na vlastním smartphonu a bude mít větší kontrolu nad Nexus linií.

Web AndroidPolice dostal od několika důvěryhodných zdrojů informace, že Google momentálně pracuje na dvou Android Wear zařízeních – samozřejmě se jedná o hodinky. Bohužel nemohou sdílet jakékoliv přímé důkazy, aby neohrozili své zdroje. Na druhou stranu jsme se dozvěděli kódová označení obou hodinek – Angelfish a Swordfish.

Angelfish Swordfish

Angelfish a Swordfish

Top modelem má být verze Angelfish, která nabídne například podporu LTE a bude obsahovat i GPS modul. Kromě toho najdeme na spodní straně i senzor srdečního tepu. To se samozřejmě odrazí i na velikosti hodinek – můžeme se připravit na tloušťku 14 mm. Budou dostupné ve dvou variantách – 43,5 a 46 mm. Nebudou kompatibilní s Mode.

Model Swordfish bude pravděpodobně levnější variantou, u které bychom marně hledali GPS, LTE a senzor srdečního tepu. To bude mít vliv i na velikost – tloušťka bude 10,6 mm. K dispozici bude velikost 42 mm.

Oboje hodinky nabídnou kompletně kulatý displej, přičemž design by neměl být extravagantní, jako tomu je u některých současných modelů. Co se týče ovládacích prvků, tak bude obsaženo minimálně jedno tlačítko, byť u vybavenější verze se počítá rovnou se třemi. Co se týče softwaru, tak lze počítat s Android Wear 2.0 a hlavní důraz má být kladen na Google Assistant.

V tuto chvíli není zcela jasné, jestli se jedná jen o prototypy pro vývoj Android Wear. Je docela možné, že se nikdy nedostanou do prodeje, nebo se bude prodávat jen jeden z výše uvedených modelů. Zde lze jen podotknout, že lze počítat s dostupností jen skrze obchod Googlu.

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Petr Hošek

12. 7. 2016, 8:05

Vypadají pěkně, ještě by mě zajímala ta cena ta asi bude???

Zdenek Nešpor

11. 7. 2016, 23:19

sám sem zvědavej

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat