Dotekomanie.cz

Ochutnávky #35 – Samsung Gear 360

Začínáme testovat kamerku Gear 360 od Samsungu. Pokud sledujete náš YouTube kanál, mohli jste již vidět první video z této kamerky. Dnes se v ochutnávkách můžete podívat na fotky této kamerky a také další testovací video natočené tímto zařízením.

 

Samotné zařízení disponuje celkem dvěma fish-eye kamerami, přičemž každá z nich má rozlišení 15 MPx se světelností f/2.0. Maximální možné rozlišení výsledného 360° videa činí 3840 x 1920 (4K) při 30 snímcích za sekundu. Fotografie je možné zachytit do rozlišení 7776 x 3888 (30 MPx). Co mě překvapilo hned po rozbalení, byla samotná hmotnost a velikost kamerky. Čekal jsem ji menší a lehčí. Spodní mini stativ lze odšroubovat a nahradit jakýmkoliv jiným.

 

Níže pak můžete vidět dvě videa natočené touto kamerkou. Může se vám zdát, že i v nejvyšším rozlišení 4K není kvalita nějak zázračná. A nezpůsobuje to ani komprese YouTube. Může za to především fakt, že i takto vysoké rozlišení je stále málo. Při sledování totiž koukáte pouze na výřez z tohoto vysokého rozlišení, který má zhruba kolem 1000 x 600 pixelů. Záleží však na tom, jak moc si záběr přiblížíte. Pokud máte nějaký dotaz, rozhodně se nebojte zeptat tady v komentářích.

Exit mobile version