Blackberry pracuje na modelech Neon, Argon a Mercury

Blackberry pracuje na modelech Neon, Argon a Mercury
2016-07-19T07:00:22+02:00
• 19. 7. 2016

Přestože společnost Blackberry nedala zatím nadobro sbohem novým zařízením se systémem Blackberry OS, tak se začínají rýsovat další novinky, které opět poběží pod konkurenční platformou Android. Kanadský výrobce pravděpodobně nehodlá sejít z cesty, i když model Priv nedosáhl moc velkého úspěchu v celosvětovém měřítku. Vývoj připravovaných telefonů probíhá pod kódovými názvy Neon, Argon a Mercury.

blackberry-logo-540x334

První model Neon by měl vpředu získat 5,2palcový displej a 8megapixelovou kamerku. Uvnitř zaujme místo Snapdragon 617 z dílny Qualcommu, 3GB operační paměť RAM a 16GB úložiště. Plastovou konstrukci jen s hliníkovým rámečkem ještě obsadí 13MPx fotoaparát nebo 2 610mAh baterie. K jeho odhalení dojde asi během srpna. Druhá novinka Argon má nabídnout 5,5palcový displej hnaný Snapdragonem 820 a 4GB pamětí RAM.

Blackberry Neon

Hardwarová stránka dále pokračuje 32GB interní pamětí či 21megapixelovým senzorem fotoaparátu. Výdrž telefonu nejspíš dodá 3 000mAh baterie. Výbavu uzavře přední 8MPx kamerka a snímač otisků prstů. Na trhu se může objevit až v měsíci říjnu. Poslední zařízení s názvem Mercury dostane jako jediné fyzickou QWERTY klávesnici a displej s úhlopříčkou 4,5 palce. Hliníkovou konstrukci vyplní 3GB paměť RAM, Snapdragon 625, 32GB úložiště a 3 400mAh baterie.

K zahození rozhodně nebude ani 18megapixelový fotoaparát nebo přední 8megapixelová kamerka na populární selfie snímky. Případní zájemci si musí počkat až do začátku příštího roku, kdy by se mohl kolem něj rozjet celý kolotoč.

blackberry-mercury

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat