Nexusy od HTC – odhaluje se podoba aktualizováno

Nexusy od HTC – odhaluje se podoba [aktualizováno]
2016-07-05T20:40:15+02:00
• 5. 7. 2016
3

Aktualizováno 5. 7.

Základní specifikace již unikly a nyní čekáme jen na „nepovedené“ fotografie nebo rendery. Bohužel vás zklameme, nic takového doposud neuniklo. Na druhou stranu web AndroidPolice vytvořil přibližnou podobu nadcházejících Nexusů od HTC, nebo minimálně jednoho z nich.

nexus2cee_nexuswm-1

Tento obrázek vytvořili na základě důvěryhodného zdroje, který jim poskytl informace. Samozřejmě se bude lišit, jakmile se dozvíme podobu z úniků nebo oficiálního představení. Otázkou je, jak moc bude tato podoba odlišná od oficiální.

Máme očekávat kovové provedení, přičemž vrchní zadní strana bude pod sklem ukrývat antény. Ani není jasné, jestli bude na zádech písmeno G. Možná přibude logo HTC a nápis Nexus.

Aktualizováno 30. 6.

Ačkoliv představení nových Nexusů má být až na podzim, tak tu máme další únik. Tentokrát jde o větší model s kódovým označením Marlin. Oproti menšímu modelu najdeme několik rozdílů a zároveň společných vlastností.

Údajné specifikace:

  • procesor: čtyřjádrový, Qualcomm
  • RAM: 4 GB
  • displej: 5,5 palců, QHD (2560×1440), AMOLED
  • USB-C
  • Foťáky:
    • zadní – 12 MPx
    • přední – 8 MPx
  • čtečka otisků prstů na zadní straně
  • baterie: 3450 mAh
  • varianty: 32 a 128 GB
  • Bluetooth 4.2

Marlin by měl nabídnout větší konstrukci, baterii s vyšší kapacitou a 2K rozlišení oproti modelu Sailfish. Nyní bude záležet ještě na konstrukci. Ta by se taktéž mohla podepsat na obou modelech. Otázkou je, jestli oba nabídnou stejné materiály.

Původní článek 24. 6.

Za posledních několik měsíců se čas od času objevily zvěsti o nadcházejících Nexus zařízeních. Nejenže se proslýchá, že by za novinkou mohla stát opět společnost Huawei, ale také je ve hře HTC, které by mělo přinést údajně dva modely.

Nyní se objevují údajné specifikace menšího modelu nesoucí kódové označení Sailfish. Měl by být nástupcem současného smartphonu Nexus 5X od LG, přičemž jeho cena by neměla spadat mezi top modely – soudě aspoň podle hardwaru.

Nexus od HTC

U této novinky budou zřejmě nejvíce potěšení zastánci 5palcových smartphonů, ale nemáme očekávat vysoké rozlišení displeje – mělo by se jednat o Full HD. Celé zařízení by mělo být poháněno čtyřjádrovým procesorem s taktovací frekvencí 2.0 GHz. Předpokládáme, že se bude jednat o Snapdragon 821. Paměť RAM by měla nabídnout 4 GB.

Úložiště by mělo poskytovat 32 GB. Na zadní straně najdeme 12MPx senzor společně se čtečkou otisků prstů. Přední strana bude opatřena 8MPx kamerkou a spodním hlasitým reproduktorem. Nevíme, jestli bude k dispozici ještě druhý pro stereo, ale ze současných informací by se dalo odhadovat, že umístění hlasitého reproduktoru na přední stranu má svůj důvod – že by unibody konstrukce, z kovu?

Na spodní straně bude USB typ C, přičemž konektor na sluchátka bude asi na horní straně. Kapacita baterie by se měla zastavit na 2770 mAh.

Více informací není k dispozici. V tuto chvíli se může jednat také jen o prototyp, u kterého se teprve bude rozhodovat, jestli spatří světlo světa. Uvidíme, s čím se Google vytasí na podzim tohoto roku.

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Ondřej Hotovec

6. 7. 2016, 23:10

ten obrázek nevím proč připomíná starší iphone….

4 Gb RAM, dobré. dále 2GHz procik, 4 jádra bohatě stačí!!! Ani s Megapixely to nepřehánějí, zvláště při velikosti senzoru:-)), jediné, co bych vytknout je poměrně malá kapacita baterie:-(, ale pokud bude dobře vyřešena její správa, což u čistého androidu předpokládám a pokud to nezmrší přehnanou cenou. tak by to mohl být velmi dobrý mobil:-).

Petr Matula

24. 6. 2016, 12:24

4GB RAM, hmmm to už stojí za zvážení. Ty 2GB na multitasking mezi více taby v prohlížeči plus 1-2 appky nestačí.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat