Dotekomanie.cz

LG X Power a X Style v tichosti představeny

Společnost LG na začátku tohoto roku vypustila novou sérii svých zařízení, a to řadu X. V únoru byly představeny smartohony X Cam a X Sreen. Tato modelová řada spadá do střední třídy a jednotlivá zařízení jsou vždy zaměřena na jeden aspekt podle názvu. Nyní LG v tichosti na Ukrajině vypustilo nové modely LG X Power a LG X Style.

LG X Power

Prvním modelem, který byl představen, je X Power, který by podle názvu měl být zaměřen na výdrž telefonu, a to také je. Disponuje totiž baterií o kapacitě 4 100 mAh. Dále na čelní straně nalezneme 5,3″ IPS displej s HD rozlišením o výsledné jemnosti obrazu 277 ppi. Na zadní stranu byl zvolen fotoaparát s rozlišením snímače 13 MPx a pro selfie naleznete kamerku s rozlišením 8 MPx.

Uvnitř tepe čtyřjádrový procesor od MediaTeku, respektive MT6735 s taktem 1,14 Ghz a pro grafické účely byl vybaven grafickým čipem Mali-T720. Tuto sestavu doplňují 2 GB operační paměti a vnitřní úložiště s kapacitou 16 GB s možností jej rozšířit pomocí microSD karty. S těmito parametry by měl teoreticky telefon vydržet delší dobu, ale vše ukáže až praxe. Asi nejdůležitějším parametrem u střední třídy je cena. Ta se zastavila na 2oo dolarech, tedy v přepočtu na 4 800 korunách.

LG X Style

Druhý představený telefon má být dle názvu zaměřený na styl, ale to už nechám na každém z vás, jestli je to hlavní aspekt ke koupi tohoto zařízení. Byl zvolen 5″ HD displej s výslednou jemností 294 ppi. Smartphone pohání čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 410, kterému k výkonu dopomáhá 1,5GB operační paměť.

Hlavní fotoaparát disponuje rozlišením 8 MPx a selfie kamerka má 5MPx snímač. Pro uložení dat naleznete 16GB úložiště s možností rozšíření pomocí microSD karty. Co se výdrže týče, tak byla zvolena baterii o kapacitě 2 100 mAh. Cenovka zařízení je o něco nižší než u modelu Power, a to 180 dolarů, tedy přibližně 4 300 korun.

Datum dostupnosti obou modelů u nás nebo alespoň ve střední Evropě zůstává neznámé, o případné dostupnosti vás budeme informovat.

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version