Dotekomanie.cz

iPhone 7 a 7 Plus již nebudou mít 16GB variantu

Kolem zařízeni od společnosti Apple je stále více úniků specifikací a teorií, jako je například přechod společnosti na tříletý cyklus vydávání nových iPhonů. Nyní firma TrendForce potvrzuje, že iPhone 7 a 7 Plus přijdou o základní variaci 16 GB a přibude 256GB konfigurace.

Výzkumná firma TrendForce uvádí, že Apple již většinu specifikací dokončil a tím se potvrzuje, že letošní model iPhonu nebude zas, tak přelomový jak se zprvu očekávalo. iPhone 7 by měl přijít s velikostí displeje 4,7″ a verze Plus zase s velikostí 5,5″. Bonusem navíc má být duální kamera na zadní straně u většího modelu.

Nicméně větší hardwarovou změnou je potvrzení domněnky, že dojde k rozšíření úložiště. Otázkou však zůstávalo, zda vymizí základní variace 16 GB nebo dojde jen k přidání další příčky. V tuto chvíli to vypadá, že tedy základní konfigurace bude startovat na úložišti o velikosti 32 GB. Dále se předpokládá, že budou varianty 128 a 256 GB, co se 64 GB týče, tak zde to není zas tak jasné, a je možné, že i tato konfigurace nás opustí. Důvod, proč Apple přechází na větší úložný prostor, je logický, každý nový iPhone má lepší a lepší fotoaparát a díky tomu jsou fotografie o něco větší, 16 GB by již nemuselo stačit.

Mezi další specifikace přichází operační paměť, která by měla být u obou modelů 3 GB.  V neposlední řadě se také firma TrendForce přiklání ke zprávám, že OLED displeje se dočkáme až v roce 2017 nebo 2018. I když vyplynuly další informace, tak nikdo neví, jak to opravdu na podzim bude a zda nás Apple nepřekvapí.

Zdroje: 9to5mac.com, appleinsider.com

Exit mobile version