Dotekomanie.cz

Honor 7 Lite uveden na český trh, potěší cenou a nezklame specifikacemi

Ve čtvrtek byl v rámci tiskové konference uveden na český trh nový telefon Honor 7 Lite. Ten se může pyšnit přijatelnou cenou a velmi dobrou výbavou, která v dané kategorii patří mezi elitu a nezklame i náročnější uživatele. Zaujme zejména celokovová konstrukce, která má na zádech namísto anténních předělů plastový obvod. Bez bližšího zkoumání si rozdílu mezi plastem a kovem ani nevšimnete. Hrany jsou navíc zaoblené, dobře tvarované a telefon díky tomu skvěle padne do ruky a nezařezává se do dlaně.

Fotoaparát na zádech má 13 MPx, jeho světelnost je f/2.0 a optika je složená z pěti čoček. Za horších světelných podmínek kromě dobré světelnosti pomůže i LED dioda. Vpředu nalezneme senzor s totožnou světelností, rozlišení je však 8 MPx. Displej disponuje FullHD rozlišením a jeho úhlopříčka je 5,2 palců, což znamená jemnost obrazu 423 ppi.

 

O výkon se postará osmijádrový HiSillicon Kirin 650 vyrobený 16nm technologií, díky čemuž by měl disponovat až o 65 % vyšším výkonem oproti předchozí generaci. Kompletní specifikace přikládáme níže.

Zbývá zmínit poslední důležité údaje, a těmi jsou dostupnost a cena. Honor 7 Lite se na českém trhu začal prodávat již v den uvedení, tedy ve čtvrtek 23.6., přičemž jeho cena startuje na 5 990 korunách včetně DPH. K dispozici je ve třech barevných variantách – stříbrná, zlatá a šedá.

Exit mobile version