Dotekomanie.cz

Google Fotky si půjčí funkce ze Snapseedu

Google má v tuto chvíli dvě aplikace na práci s fotografiemi. Tou hlavní je samozřejmě Google Fotky, což je zároveň cloudová služba s neomezeným prostorem. Druhou je Snapseed, který si Google koupil před nějakým časem. Zatím to vypadalo, že aplikace budou oddělené a nijak si nepůjdou do zelí.

Nyní po rozboru APK souboru verze 1.22 aplikace Google Fotky se objevují informace o novinkách, kterých bychom se mohli dočkat v dohledné době. Konkrétně jde o několik možností na úpravu snímků.

Od manipulace s jasem až po teplotu nebo zvýraznění, takových novinek se můžeme dočkat v Google Fotkách. Pravděpodobně dojde k převzetí i způsobu ovládání z aplikace Snapseed. Je docela možné, že v budoucnu převezme více funkcí.

Zatím si nemyslím, že by byla aplikace Snapseed ohrožena, ale je příjemné sledovat, že i Fotky získají některé pokročilé funkce, které jsou ověřeny u populární aplikace. Uvidíme, čeho všeho se dočkáme. Během tohoto roku by Google mohl navíc podporovat i RAW snímky, což by vedlo k větší evoluci v rámci fotek.

Zdroj: xda-developers.com

Exit mobile version