Dotekomanie.cz

5 aplikací ze storu – Poštovní klienti

Opět je tu čtvrtek a s ním náš pravidelný seriál 5 aplikací ze storu, tentokrát na téma poštovních klientů. Pokud byste po přečtení měli ještě jiný poštovní klient, se kterým byste se s námi chtěli podělit, tak můžete zanechat komentář.

Inbox

První aplikací je poštovní klient od společnosti Google, a to Inbox. Tento klient je přepracovaná verze původního Gmailu, která je alespoň dle mého názoru přehlednější a jednoduší na ovládání. Mezi hlavní výhody patří seskupování do jednotlivých  kategorií, jako například finance nebo sociální sítě. Samozřejmě si můžete také zvolit vlastní kategorii a nastavit podmínky seskupování.

Druhá podstatná funkce tohoto klienta je označování emailů za vyřízené nebo možnost emaily odložit na určitý čas nebo místo. Pokud máte v Google účtu již přednastavená místa jako domov nebo práce, tak je samozřejmě naleznete v nabídce. Pokud vám také chodí pěkná řádka emailů, tak se vám hodí i funkce připnutí, kde si označíte ty nejdůležitější přijaté emaily nebo poznámky. Tuto aplikaci pro správu vašich emailů byste si měli vybrat, pokud si potrpíte na Material design a máte velký průtok emailů.

Email.cz

Jelikož jsme vám představili aplikaci od Googlu, tak vám samozřejmě musíme nabídnout i klienta od největšího rivala, a to aplikaci od Seznamu, respektive Email.cz. Tato služba je zařízena pouze pro majitele emailových schránek na doméně seznam.cz, což vyplývá již z názvu.

Tato aplikace nedisponuje žádnými speciálními funkcemi, jako například Inbox, ale pro majitele účtů u seznamu je to ideální volba. Po designové stránce tento klient není vůbec špatný a fungují zde podobná gesta jako v jiných klientech, jako například přetažením zprava doleva email odstraníte.

Outlook

Aplikace Outlook slouží nejen k použití s emailovou adresou od Microsoftu, ale lze do ní napojit i Gmail, Yahoo, iCloud či další schránky přes protokoly IMAP, Exchange nebo POP3. Poštu lze rozdělit na prioritní a ostatní, nebo můžete využít normální hromadnou složku pro příchozí poštu. Nalezneme zde podporu gest při přejetí doleva nebo doprava a jednotlivé emaily lze značit příznakem pro lepší přehled o důležitých zprávách.

Kromě emailu pak v Outlooku nalezneme i kalendář, správce souborů a kontakty. Mezi těmito čtyřmi kategoriemi lze v aplikaci přepínat přes ikonky ve spodní části. Užitečný může být i jeden z widgetů, které aplikace nabízí a jsou dostupné jak widgety pro email, tak i pro kalendář.

Blue Mail

Pokud používáte emailové účty u více poskytovatelů a nestačí vám výchozí aplikace, pak pro vás může být vhodný Blue Mail. Do aplikace se lze přihlásit s účty Gmail, Yahoo, Outlook a Office 365. Podporovány jsou i protokoly IMAP, Exchange a POP3, pomocí nichž lze připojit například pracovní a jiné účty. Při používání více účtů lze zobrazit příchozí poštu jak odděleně, tak i v kombinované složce.

Kromě mnoha možností přizpůsobení vzhledu nabízí Blue Mail i několik pokročilejších funkcí pro práci s poštou. V nastavení si lze vytvořit podpis, u kterého lze volit z několika stylů písma a přiložit můžete i logo. V případě dovolené je možné nastavit automatickou odpověď a emaily lze také nastavit na takzvané pozdější doručení. Pokud nemáte okamžitě čas na zpracování důležitého emailu, lze k němu nastavit pozdější upozornění na konkrétní čas, takže email prakticky přijde podruhé právě ve chvíli, kdy již na vyřizování máte dostatek času.

ProtonMail

Jestli vám záleží na bezpečí a důkladném šifrování vaší emailové komunikace, bude pro vás ProtonMail jedním z nejvhodnějším kandidátů. Nabízí end-to-end šifrování – emaily jsou v šifrovaném stavu nejen odesílány, ale také uchovávány. Samotná aplikace byla vytvořena v roce 2013 vědci z CERNu a podílelo se na ní i několik zahraničních bezpečnostních expertů, takže si můžete být jisti, že je vaše komunikace v bezpečí.

ProtonMail nabízí emailové adresy na vlastní doméně, aby bylo šifrování opravdu bezpečné a do aplikace nelze připojit účty od jiných poskytovatelů. Kromě těchto pokročilých funkcí nabízí ProtonMail samozřejmě funkce jako push notifikace, organizování pošty do složek, gesta pro přejetí nad jednotlivými položkami a zajímavá je i funkce časovače, která umožňuje automatickou destrukci emailu po jeho odeslání.

Exit mobile version