Dotekomanie.cz

ZTE Grand X Max 2 – nový phablet, zatím jen na americkém trhu

Čínská společnost ZTE nedávno představila svůj nový model, respektive phablet s označením Grand X Max 2, a nyní se tento 6″ smartphone dostává na americký trh s celkem příjemnou cenovkou.

Jak jsem se již zmínil, telefon spadá do kategorie phabletů a díky tomu disponuje 6″ FullHD displejem o rozlišení 1 920 x 1 080  pixelů. Další zajímavostí, kterou u tohoto modelu nalezneme, je duální zadní fotoaparát, který nebývá u levnějších telefonů zvykem. První snímač disponuje rozlišením 13 Mpix a druhý fotoaparát dostal snímač o rozlišení 2 Mpix. Přední selfie kamerka byla vybavena fotoaparátem o rozlišení 5 Mpix a umí stejně jako zadní kamerka zachycovat video ve FullHD rozlišení.

Pod kapotou tepe 1,5 Ghz osmijádrový procesor od společnosti Qualcomm, a to Snapdragon 617, k samotnému procesoru byl přidělen grafický čip Adreno 405 a 2 GB operační paměti. Co se úložného prostoru týče, tak telefon byl vybaven interním úložištěm o velikosti 16 GB s možností rozšíření pomocí microSD karty až do kapacity 64 GB.

S velikostí displeje a výkonem přichází otázka výdrže baterie, tu bohužel nejsme schopni teď reálně říci, ale výrobce do telefonu vsadil baterii o velikosti 3 400 mAh s technologií Quick Charge 2, díky které by měl být telefon nabitý  na 50 % během 30 minut. V neposlední řadě se výrobce ještě pyšní propracovaným audiem od Dolby Audio.

Zde ještě seznam specifikací:

ZTE Grand X Max 2 se zatím prodává jen v americkém obchodě Cricket, a to s celkem příjemnou cenovkou 199 dolarů, tedy za 4 800 Kč. Nezodpovězenou otázkou však zůstává, kdy se telefon dostane k nám, nebo alespoň na evropský trh.

Zdroje: cricketwireless.com, gsmarena.com

Exit mobile version