Dotekomanie.cz

Nově v českých obchodech – Xperia X, Galaxy J5 a další

Výrobci mobilních telefonů představí své zařízení, přičemž samotný prodej začne až o několik týdnů nebo měsíců později. Jestliže si novinku chcete koupit, musíte sledovat na nejrůznějších webech články informující o dostupnosti. Avšak většinou se dozvíte jen datum. Abychom vám ušetřili čas, začali jsme sledovat dění na českém trhu.

V novém seriálu „Mobily v českých eshopech“ se tedy dozvíte, jaké mobily se začaly prodávat na českém trhu. Také se zaměříme na obnovení prodeje starších zařízení. Jedná se o unikátní projekt na českém trhu, na kterém jsme pracovali posledních několik měsíců.

Novinky 17. týdne

V kategorii jsou uvedeny smartphony, které se prvně objevily v jednom nebo více obchodech, a jsou tedy poprvé dostupné na českém trhu.

Sony Xperia X

Sony se rozhodlo, že ukončí svou dlouholetou linii smartphonů značených písmenem Z. Náhradou jsou modely X, přičemž se k nám rovnou dostává Sony Xperia X.

Specifikace Sony Xperia X

Samsung Galaxy J5 2016

Jihokorejský výrobce si přichystal obnovu řady J, přičemž model J5 2016 se může jevit jako zlatá střední cesta. Samsung si nechal záležet, aby se i tento smartphone jevil jako luxusní, byť jeho cena ho řadí do střední třídy. Specifikace jsou dostačující, přičemž může potěšit i kapacita baterie. Na český trh se dostala i varianta s dvěma sloty na SIM.

Specifikace Samsung Galaxy J5 2016

Samsung Galaxy J7 2016

U Samsungu ještě zůstaneme. Potěšíme i milovníky větších displejů, jelikož se k nám dostává také model J7. I v tomto případě se naskýtají poměrně slušné specifikace, byť za vyšší cenu. Na druhou stranu si Samsung dokázal vydobýt pozici kvalitního výrobce, aspoň v poslední době.

Specifikace Samsung Galaxy J7 2016

GOCLEVER Quantum 2

Výrobce Goclever je známý především levnými smartphony. Výjimkou není ani GOCLEVER Quantum 2, který nabídne velký HD displej a velmi průměrné specifikace. S cenou těsně pod 2 500 Kč se ale jedná o zajímavou volbu. Může se hodit jako první smartphone pro dítě, případně pro seniory.

Specifikace GOCLEVER Quantum 2

Xiaomi Mi5

Xiaomi Mi5 není žádnou novinkou na našem trhu, ale na druhou stranu si již nyní můžete pořídit její 128GB variantu.

Specifikace Xiaomi Mi5

Cubot H2

Značka Cubot nepatří mezi ty nejznámější, ale o to víc se snaží zaujmout. Ačkoliv model H2 není vybaven na nejvyšší úrovni, má poměrně zajímavý poměr ceny a výkonu. Hlavní předností je baterie, která má kapacitu 5 000 mAh.

Specifikace Cubot H2

Exit mobile version