Twitter upravuje limit na příspěvky aktualizováno

Twitter upravuje limit na příspěvky [aktualizováno]
2017-03-30T18:45:44+02:00
• 30. 3. 2017
1

Aktualizováno 30. 3. 2017

Takřka před rokem Twitter oznámil změnu v rámci počítání znaků v příspěvcích. Až nyní naplňuje své oznámení a nově se nebudou do limitu počítat zmínky uživatelů v rámci odpovědí. Nejedná se o jedinou změnu. Pakliže si budete pročítat diskuzi v rámci nějakého tweetu, nebudete otravování zobrazováním zmínek. Jednoduše se zobrazí psaný text a v menším boxu mimo hlavní text uvidíte zmínky.

Aktualizováno 24. 5. 2016

Před týdnem se objevily spekulace, že Twitter upraví pravidla pro počítání limitu 140 znaků. Dnes jsme se dočkali oficiálního vyjádření a zprávy jsou více pozitivní, než jsme mohli čekat.

V první řadě se nebudou počítat mediální soubory do samotného limitu. Tudíž nebudete omezeni při sdílení GIFů, obrázků, videí, anket a citací. Pokud budete odpovídat na příspěvek někoho jiného, tak počáteční název účtu nebude taktéž započítán do limitu.

DevBrief_TweetStructure.0

Mimo to jsme se dočkali novinky v podobě možnosti sdílení nebo citování vlastního příspěvku. Další vylepšení se týká označení účtu hned na začátku příspěvku. Nově jej uvidí každý, díky čemuž odpadá nutnost vložení jakéhokoliv znaku na první pozici tweetu.

Změn se dočkáme v následujících měsících. Twitter bude muset aktualizovat nejednu službu, tudíž je pochopitelné, že nedojde k okamžitému spuštění.

Původní článek 17. 5.

Sociální síť Twitter nastavila při svém začátku limit na příspěvky, který se do dnešního dne nezměnil. Uživatelé se tak musí vlézt do 140 znaků včetně zmínek, odkazů a obrázků. Jeden čas se spekulovalo, že by mohlo dojít na rozšíření tohoto limitu, ale tato informace byla záhy vyvrácena. Nyní se máme dočkat úpravy, která by přesto dala uživatelům trochu více znaků navíc.

Twitter limit

Podle webu Bloomberg se dočkáme v následujících dvou týdnech novinky, která se bude týkat hlavně příspěvků. Nově by Twitter nemusel započítávat odkazy a obrázky do limitu 140 znaků. V případe webových adres, i po zkrácení systémem, by se ušetřilo 23 znaků v příspěvku.

Pokud se tato informace potvrdí, mohlo by se jednat o pozitivní rozšíření. Už i nyní je dosti obtížné nasdílet obsah s nějakou svou myšlenkou. Uvidíme, jak na to zareaguje komunita. Nebylo by od věci, kdyby Twitter nezapočítával například zmínky v příspěvcích, byť třeba s omezením na 2 účty.

Zdroje: bloomberg.com, blog.twitter.com, theverge.com, techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Novotný

17. 5. 2016, 7:53

Kolik je tech znaku teda ????????

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat