Dotekomanie.cz

Předávání cen Google Play Awards 2016

Na letošní Google I/O konferenci se odehrálo také předávání cen Google Play Awards, v letošním roce to Google vzal o něco obšírněji a zaměřil se i na hry a nejen na Material design. Všechny aplikace byly rozděleny celkem do 10 kategorií a podmínkou pro nominaci bylo, aby aplikace nebo hra byl vydána v posledních 12 měsících nebo, alespoň přišla s větší aktualizací.

Startup

Do této kategorie byly nominovány:

Vítězem se stala aplikace Hopper

Aplikace Hooper dlouhodobě analyzuje ceny letů a předpovídá jejich pravděpodobný pohyb a z daných informací poté vybere, který let do vámi vybrané destinace bude nejvýhodnější a v případě razantní změny vám zašle notifikaci a v neposlední řadě vám rovnou nabídne zakoupení letenek.

Indie hry

Do této kategorie byly nominovány:

Vítězem se stala hra Alphabear

Alphabear je hra od již v minulosti oceněného vývojáře Spry Fox, který dostal cenu za hru Triple Town. Pointa hry Alphabear spočívá v hledání slov, která jsou rozkouskována na písmenka a rozházena po hrací ploše, za každé nalezené slovo dostanete různě velikého medvídka a náležitý počet bodů. Po získání dostatečného počtu bodů jste dokončili level a dostanete ocenění v podobě opět medvídka a můžete pokračovat do dalších kol.

Rodinné aplikace

Do této kategorie byly nominovány:

Vítězem se stala hra Thinkrolls 2

Thingrolls 2 je hra doporučená dětem od 3 do 9 let. Dítě má za úkol se dostat se ze své startovní pozice až do cíle a musí při cestě logicky uvažovat a rozhodovat se, kterou cestou se vydá, aby panáček dorazil bezpečně do cíle. Každá úroveň je o něco delší a složitější a hlavně se na trase objevují různé předměty, které mají stejné nebo podobné vlastnosti jako v reálném světě.

Nejlepší s Material designem

Do této kategorie byly nominovány:

Vítězem se stala aplikace Robinhood

Robinhood je aplikace pro obchodování na burze v reálném čase a hlavně bez poplatků za jednotlivé nákupy. Ale svou cenu vyhrála především za svůj velice kvalitní Material design, který je velice přehledný a intuitivní. V neposlední řadě pak aplikace podporuje zobrazování na chytrých hodinkách s operačním systémem Android Wear.

Nejlepší s využitím Google Play Games

Do této kategorie byly nominovány:

Vítězem se stala hra Table Tennis Touch

Table Tennis Touch je, jak už vyplývá z názvu, hra s tematikou stolního tenisu. Ve hře naleznete několik několik herních modů, miniher a úkolů, ale samozřejmě i klasický turnaj ve stolním tenisu.

Early Adopter (nejlepší technologie nebo UX)

Do této kategorie byly nominovány:

Vítězem se stala aplikace World Around Me

Tato aplikace přináší novinku v hledání zajímavých nebo potřebných míst, jako jsou restaurace, bankomaty nebo autobusové zastávky. World Around Me využívá kameru zařízení, a kam s ní zamíříte, tak se začnou generovat štítky s popisky míst a jejich vzdáleností.

Globální aplikace

Do této kategorie byly nominovány:

Vítězem se stala hra Pokemon Shuffle Mobile

Tato aplikace zaujme především milovníky pokémonů. Pointa této hry spočívá samozřejmě v boji s pokémony, ale trochu neobvyklým způsobem, pokud narazíte na nepřátelského pokémona, tak s ním nebojujete útoky jako v seriálu, ale musíte vyhrát arkádovou minihru. Pokud tuto minihru vyhrajete, tak jste svého protivníka zneškodnili a můžete pokračovat dále.

Nejinovativnější

Do této kategorie byly nominovány:

Vítězem se stala aplikace New York Times VR

New York Times VR vyhrála v této kategorii díky tomu, že z čtení novin udělala něco víc, respektive noviny si můžete číst ve virtuální realitě, například pomocí Google Cardboardu. Jednou nevýhodou je, že články musí být pro virtuální realitu speciálně vydané, jinak si je nepřečtete.

Nejlepší aplikace

Do této kategorie byly nominovány:

Vítězem se stala aplikace Houzz

Houzz je aplikace, která obsahuje obrovské množství nábytku a dodatků do interiéru, ve vysokém rozlišení, takže s její pomocí si můžete poskládat a navrhnout pokoj podle libosti. Ale asi její nejlepší funkcí je možnost podívat se, jak bude vámi vybraný kousek nábytku u vás vypadat, k tomuto náhledu aplikace použije fotoaparát zařízení a po přetažení vám ukáže, jak by asi u vás daný kus vypadal.

Nejlepší hra

Do této kategorie byly nominovány:

Vítězem se stala hra Clash Royale

Clash Royale je vcelku nová hra od vývojářů velice známé hry Clash of Clans, hra je stavěna na základech jejího předchůdce, akorát je upravena pro realtime multiplayer. Vaším úkolem je porazit nepřítele a obsadit jeho hrad pomocí vojáků, které si postupem ve hře zlepšujete.

Zdroj: ausdroid.net

Exit mobile version