Dotekomanie.cz

O HTC 10 není v Číně zájem

Mizerná prodejní čísla, která v posledních letech čím dál více sráží celou společnost HTC na kolena, nejsou stále na dobré cestě. Alespoň co se týče zájmu čínských zákazníků o poslední novinku v podobě HTC 10. Hlavní zpravodajská služba Focus Taiwan vydala nepříliš pozitivní zprávu týkající se provedených předobjednávek v Číně. Tchajwanský výrobce dostal za prvních 14 dní tolik předobjednávek, co čínská konkurence získá za několik sekund.

Dva největší internetový prodejci v Číně, TMall a Jingong Mall obdrželi dohromady během 11 dnů pouze 251 předobjednávek na model HTC 10. Hlavním důvodem nejspíš bylo uvolnění méně výkonnější Lifestyle varianty se Snapdragonem 652 a 3GB operační pamětí RAM, kterou si HTC ocenilo 584 dolary (tj. cca 13 995 Kč). Až do 10. května měl totiž americký operátor Verizon získanou exkluzivitu k prodeji telefonu v nejvyšší výbavě.

Ta zahrnuje výkonnější Snapdragon 820 a 4GB paměť RAM, což také znamená vyšší prodejní cenu 768 dolarů (tj. cca 18 352 Kč). Čínští zákazníci evidentně nemají zájem o slabší varianty a raději si počkají. O tom svědčí již zvýšený zájem o předobjednávky, ale konkrétní číslo není zatím známo. Každopádně stále se hovoří, že nenaplňuje očekávání. Nakonec oficiální stránky výrobce v čínské mutaci stále u HTC 10 mají jen poznámku „Zůstaňte naladěni“ bez žádného upřesnění.

Zdroj: androidauthority.com

Exit mobile version