Dotekomanie.cz

Moto Z – nové rendery smartphonů i příslušenství [aktualizováno]

Aktualizováno 26. 5.

Nedávno jsme se dozvěděli, že nová řada smartphonů se bude jmenovat Moto Z, přičemž řada X končí. Kromě toho se spekuluje o modulárnosti, o čemž se objevuje další důkaz v těchto dnech.

Evan Blass zveřejnil podobu nových smartphonů, u kterých je nejdůležitější konektor na zadní straně. Právě přes něj se budou připojovat další moduly, o kterých jsme zatím jen slyšeli. Avšak nyní se dostává na internet první render tohoto příslušenství.

Původní článek 10. 5.

V tomto týdnu se začaly objevovat rendery a spekulace kolem nadcházejících novinek Lenova v rámci značky Moto. Konkrétně se má jednat o nástupce tří smartphonů z minulého roku – Moto X Force, Moto X Play a Moto X Play. Kromě designové změny se máme dočkat bonusové modularity, kterou odstartovala společnost LG u svého modelu G5. Avšak v tomto případě půjde o jiný systém.

Mělo by se jednat o AMPS a jeho uchycení ke smartphonům bude založeno na magnetech. Nevíme přesně, jak budou jednotlivé komponenty vypadat, či způsob držení bude podpořen o další mechanismus. Evidence o tomto systému je na samotných renderech, na kterých si můžete všimnout konektorů na spodní části zad.

Kódoví označení Vertex a Vector Thin

Systém AMPS by měl nabízet moduly se stereo reproduktory, přídavnou baterií, držákem pro focení s bleskem a optickým zoomem, pico projektorem a dalšími možnostmi.

Co se týče specifikací, tak oba modely by měly nabídnout výborný hardware, ale jeden parametr může vyvolat hodně otázek. Tloušťka obou novinek má být 5,2 mm. S tím bude souviset i kapacita baterie a vystouplý foťák na zadní straně. Zřejmě se zde bude počítat právě s přídavnými moduly.

Specifikace Moto X (Vector Thin):

Specifikace Moto X (Vertex):

Ačkoliv se zatím nejedná o potvrzené informace, mohlo by se jednat o zajímavé modely. Samozřejmě je otázka, jaká bude cena přídavných modulů, pokud se nakonec potvrdí. V tuto chvíli se předpokládá, že k představení by mohlo dojít 9. června v rámci akce Lenovo Tech.

Jelikož Lenovo již oficiálně vstoupilo na český trh s modely Moto, je zde pravděpodobnost, že se k nám novinky dostanou.

Zdroje: gsmarena.com, androidpolice.com

Exit mobile version