Dotekomanie.cz

Google Assistant – konečně pořádný pomocník?

Google se hned na začátku své tiskové konference zmínil vyhledávání, což je stále podstatou samotné společnosti. Již nějakou dobu můžeme pozorovat mírné posuny v budování celé infrastruktury a do jisté míry se dalo považovat celý projekt za úspěšný. Avšak nyní se máme těšit na další úroveň.

Došlo na představení Google Assistant, což je služba postavená na porozumění vazeb mezi věcmi, slovy a v podstatě vším, co vyhledáváme. V tomto případě ale Google nechce jen další Google Now – chytré vyhledávání. Laťku posunul na úroveň konverzace, jejíž cílem je docílení požadavku do úplného konce.

Například se zeptáte, jestli se v okolí nehrají nějaké zajímavé filmy. Předloží nabídku a vy můžete upřesnit, že chcete vzít celou rodinu. Google Assistant zareaguje a nabídne něco přívětivějšího. Následně můžete říci bez konkrétního specifikování, že chcete čtyři lístky a Google Assistant vše zařídí. V základu totiž porozuměl kontextu a nepovažuje každý vstup jako samostatný požadavek ale jako konverzaci.

Taková je aspoň idea a tak trochu (s určitostí) víme, že se jí jen tak nedočkáme. Bude určena hlavně pro anglicky mluvící země, ale možná nás nakonec Google překvapí a využije své technologie pro náš jazyk.

Exit mobile version