Dotekomanie.cz

Apple investuje 1 miliardu dolarů do čínského Uberu

Výkonný ředitel americké společnosti Apple, Tim Cook, přijel v pondělí do čínského Pekingu. V onen den se CEO Applu rozhodl vyzkoušet službu Didi Chuxing, což je služba podobná Uber. Cupertinská společnost se na základě této zkušenosti rozhodla do služby investovat 1 miliardu dolarů.

Dřívější zprávy uváděly, že se výkonný ředitel firmy plánuje setkat s nejvyššími vládními úředníky, a to aby odpověděl na několik otázek týkající se služby iBooks a iTunes, neboť právě s těmito službami měl Apple soudní spory. Tim Cook se doposud setkal s App Store vývojáři, a to v Apple Storu, Pekingu na semináři pořádaném Liu Qiungem.

V Apple Storu se Tim Cook zúčastnil semináře, který pořádala společnost Didi Chuxing. CEO Applu se zde setkal s prezidentem Jeanem Luiem, známým také jako Liu Qing, který je prezidentem služby Didi. Tim Cook se zde mimo jiné seznámil hned s několika zakladateli a řediteli několika největších poskytovatelů aplikací v Číně, včetně Goupon-like Meituan, MeituPic či s poskytovatelem novinek toutaio.com a dalšími.

Cook na svém twitterovém a weibo účtu zveřejnil fotky, které zachycují jeho návštěvu v Pekingu.

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version