Android N jako Android 7.0 Nougat aktualizováno

Android N jako Android 7.0 Nougat [aktualizováno]
2016-07-01T06:31:59+02:00
• 30. 6. 2016

Aktualizováno 30. 6.

Na vývojářské konferenci Google představil některé zajímavosti kolem Androidu N, přičemž požádal veřejnost o tipy na jméno pro stabilní verzi mobilního operačního systému. Dnes jsme se konečně dočkali. Google vybral označení Android Nougat (Nugát).

Android Nougat

Aktualizováno

Následně Google uvolnil oficiální video k novému pojmenování Androidu. Kromě toho jsme se dozvěděli, že se jedná o verzi 7.0.

Původní článek 18. 5.

Během dnešní keynote IO 2016 šlo vidět na mnoha ukázkách čas 7:00 v hodinách u Android zařízení. Z toho lze usuzovat konečné číselné označení, ale to není hlavním bodem dnešních novinek.

Normálně bychom se dočkali až dnes vývojářské verze Androidu, ale to máme již za sebou. Mohli jsme tak trochu očekávat, že se dozvíme aspoň oficiální název nadcházející verze, ale Google zvolil jiný přístup.

Tentokrát opravdu budeme moci ovlivnit jméno. Stačí navštívit adresu android.com/n/ a vložit svůj návrh.

Android N Beta

 

V rámci novinek ohledně Androidu N bylo zrekapitulováno to, co již dávno známe. My jsme všechny zajímavosti rozepsali do několika dílů, které si můžete přečíst níže.

Samozřejmě jsme se nedozvěděli vše, co bude ve stabilní verzi, ale i tak došlo na několik údajů. Vše bylo rozděleno do několika částí. Hlavním je zvýšením výkonu, což poznáte zejména u instalace aplikací.

Screenshot_22

Nedílnou součástí vylepšování je lepší zabezpečení. V tomto ohledu Google zapracoval nejen na Androidu N, ale také na Obchodu Play. Poslední kapitolou u Androidu N je produktivita, kam spadá práce s více okny nebo přepínání mezi aplikacemi.

Screenshot_23

Dalo by se tak říci, že Google jen dopřál oficiálního uvedení Androidu N Developer Preview. Jedinou novinkou se tak trochu stává webová stránka pro výběr jména Androidu.

Screenshot_24

Abychom nekončili takto jednoduše, tak jsme se dočkali první beta verze Androidu N, kterou lze, byť s omezením, používat v běžném životě. Stačí, abyste se zaregistrovali do uveřejněného beta programu. Aktualizace by měla být dostupná v dohledné době.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat