Dotekomanie.cz

QR Scanner RS pomůže se snímáním QR kódů na Windows 10 Mobile

Jednou z užitečných funkcí systému Windows Phone 8.1 je tzv. Kukátko Bing, díky kterému lze skenovat QR kódy přímo z vyhledávací aplikace Bing. To se však mění s aktuální verzí Windows 10 Mobile, kde tato pomůcka stále nelogicky chybí, a na uživatelích tak zbývá najít si použitelnou alternativu. Ve Windows Store se naštěstí nachází několik QR skenerů, mezi ty lepší patří například QR Scanner RS, na který se v tomto článku zaměříme.

Aplikace po prvním spuštění dokáže překvapit jednoduchým a přehledným prostředím bez žádných zbytečných reklam. I čtení samotných kódů je rychlé, stačí namířit a na spodní straně displeje se hned objeví odkaz. V případě skenování kódu pro stažení aplikace je zde ihned možnost přejít do Windows Store, při čtení čárových kódů vás odkaz přesměruje do vyhledávání. Zvolit si lze přitom z několika vyhledávacích služeb, včetně volby zadat si vlastní vyhledávač. Šikovnou funkcí je i automatické otevírání odkazů bez nutnosti na ně ťukat, v případě tmy zase poslouží ikona žárovky zapínající svítilnu.

QR Scanner RS je ve Windows Store k dispozici zdarma, autora ale můžete z aplikace podpořit 25Kč příspěvkem na kávu.

[winphone cena=“]qr-scanner-rs/9nblggh08m95[/winphone]

Testováno na telefonu Microsoft Lumia 950, ke kterému při koupi u T.S. Bohemia získáte 2000 Kč zpět a zadní kožený kryt Mozo zdarma.

Exit mobile version